Refresh


home : Voetbal : Europees kampioenschap -17


Video: Italiaanse prachtgoal doorprikt Belgische droom op EK U17

Italië schakelt België uit in de halve finale.

do 17/05/2018 - 15:39 De Rode Duivels U17 zijn er niet in geslaagd om voor het eerst in de geschiedenis de finale van het EK in hun leeftijdscategorie te bereiken. In hun halve finale tegen Italië gingen ze met 2-1 onderuit.

Italië 2
Gyabuaa 30'
Vergani 76'
België 1
Vertessen 62'

einde

Italië gaat met verdiende voorsprong rusten

Italië zette meteen de toon in een eerste helft waar België moeilijk voet aan grond kreeg. De jonge Italianen speelden veel vlotter samen en vonden makkelijker de meest directe weg naar doel. Dat bewezen ze perfect bij balverlies van Onana (Hoffenheim) op het middenveld. Na twee passes stond spits Vergani oog in oog met doelman Shinton (Club Brugge). Die voorkwam met een broodnodige beenveeg de vroege 1-0.

De jonge Duivels hadden het bijzonder moeilijk in de buurt van het Italiaanse doel te komen. Twee keer in de eerste helft lukte het wel. Diepe spits Lemoine (Club Brugge) legde de bal vanop de achterlijn terug op Raskin (AA Gent), maar zijn schot werd afgeblokt. Bij een Belgische tegenaanval trapte Mpie (Sampdoria) daarna in het zijnet.

Italië was ondertussen wel op 1-0 gekomen. Bij een vlotte Italiaanse combinatie in het strafschopgebied, werd te veel naar de bal gekeken. Gyabuaa kon een voorzet aan de tweede paal makkelijk in doel werken. 1-0 was een verdiende ruststand.

Gyabuaa schiet Italië van dichtbij op voorsprong: 1-0

Goed België krijgt ijskoude douche

België toonde een heel ander gezicht na de pauze. De jonge Duivels groeiden in de match en versierden nu wel een reeks kansen. Schoten van Vandermeulen (Genk) en Vertessen (PSV) waren niet voldoende gericht, maar vooral Vertessen groeide duidelijk in de match.

Na iets meer dan een uur spelen leverde het België een verdiende gelijkmaker op. Op techniek en kracht zette Raskin een tegenaanval op. Sierra (Genk) diende als tussenstation en Vertessen schoot gekruist de 1-1 voorbij doelman Russo.

Verlengingen zijn niet mogelijk op dit EK. Beide ploegen beseften dat een extra goal nodig was om te voorkomen dat penalty's de beslissing zouden brengen. De beste kans voor België, een schot van Mpie, werd door Russo uit de korte hoek gehaald.

Italië had ook zijn kansen, maar de 2-1 viel als een donderslag bij heldere hemel. Vergani pikte een kopbal van Dendoncker (Club Brugge) op met links en werkte prachtig af met rechts. Een slotoffensief(je) van de Belgen leverde niets meer op. 

Vertessen schiet de Belgen op gelijke hoogte: 1-1

Vergani pakt uit met geweldige volley en zet Italië op 2-1

Wedstrijdverloop

 1. 15:40 Einde
 2. 89' Laatste fluitsignaal Geen eerste finale voor een Belgische U17-ploeg op een EK. Een prachtige Italiaanse goal nekt België in de tweede helft: 2-1. Italië speelt de finale tegen de winnaar van het duel tussen Nederland en Engeland.
 3. 88' België had zeker kunnen winnen vandaag. Geert Heremans - Sporza
 4. 86' Drie minuten extra tijd De eerste van drie minuten extra tijd is bijna verstreken. België probeert alles te doen wat het kan, maar Italië plooit helemaal terug.
 5. 15:36 Pech voor België! Geweldige knal van Masscho gaat maar net over
 6. 85' Bijna de 2-2 Invaller Doku tovert even met de bal aan de voet. Twee Italianen laten zich in de wind zetten. De bal komt bij Masscho en die knalt veelbelovend, maar net te hoog. De bal belandt op het dak van het doel.
 7. 84' Nog anderhalve minuut. De bal is voor Italië, maar België geeft de moed nog niet op.
 8. 84' De Belgen blijven drukken Geert Heremans - Sporza
 9. 82' De Italianen tonen zich nu van hun meest dramatisch kant. Ze gaan bij het minste contact gretig neer nu. Greco toont hoe dat moet.
 10. 81' vervGreco vervVaghi
 11. 79' België ontsnapt aan de 3-1. Vergani doet alles opnieuw perfect op de tegenaanval, maar Greco werkt slecht af. België leeft nog.
 12. 79' vervSierra vervTimassi
 13. 15:29 Vergani pakt uit met geweldige volley en zet Italië op 2-1
 14. 76' Nekt prachtgoal de Belgen? Italië staat 10 minuten voor het einde op een 2-1-voorsprong. Vergani maakt van niets, iets. Aannemen met links en heerlijk scoren met rechts. doelpuntVergani 2 -1
 15. 15:26 Belgen zijn dicht bij de 1-2
 16. 74' Mpie heel dicht bij de 1-2 België komt heel dicht bij een voorsprong. Na een vrije trap van Sierra, pikt Mpie de bal op. Hij vindt ruimte voor een schot in de korte hoek, maar doelman Russo met een schitterende redding.
 17. 15:23 Shinton pakt opnieuw uit met een knappe redding
 18. 72' Italië wordt opnieuw dreigender. Grecco gebruikt slim zijn lichaam in het strafschopgebied en komt tot een schot. De redding van Shinton (Club) is broodnodig.
 19. 15:21
 20. 70' Doku komt voor Lemoine België heeft een eerste keer gewisseld. Lemoine (Club) staat zijn plaats af aan Doku (Anderlecht), de man die scoorde tegen Denemarken.
 21. 69' vervFagioli vervColombo
 22. 69' Wissel bij België vervLemoine vervDoku
 23. 64' Aanslag op Sierra Gozzi komt goed weg met geel voor een schandalige overtreding op Sierra. Hij beukt hard in de rug van Sierra. geelIweru
 24. 64' Aanslag op Sierra Gozzi komt goed weg met geel voor een schandalige overtreding op Sierra. Hij beukt hard in de rug van Sierra.
 25. 15:15 Vertessen schiet de Belgen op gelijke hoogte: 1-1
 26. 15:14
 27. 62' België doet weer helemaal mee Vertessen (PSV) zorgt voor de verdiende gelijkmaker. Hij rondt een snelle tegenaanval, met Raskin in een hoofdrol, af met een hard gekruist schot voorbij Russo. doelpuntVertessen 1 -1
 28. 61' De eerste Italiaanse tegenprik is meteen een serieuze waarschuwing. Ricci zet Vergani schuin voor doel, maar de spits schiet voorlangs.
 29. 61' Geel voor Raskin Het eerste geel is voor Raskin. geelRaskin (C)
 30. 60' België gaat nu hoger storen om te voorkomen dat Italië de lange bal kan versturen waarmee ze in de eerste helft zo gevaarlijk waren. Geert Heremans - Sporza
 31. 15:09 Leuke dribbel en stevig schot van Vertessen
 32. 58' Vertessen (PSV) voetbalt zich steeds meer in de kijker. Met een echte spitsenactie dribbelt hij naar ruimte voor zichzelf. Hij schiet verdienstelijk van ver, maar zijn poging gaat een halve meter naast.
 33. 55' Helemaal ander wedstrijdbeeld België is baas in deze fase van de match. Raskin vecht voor elke bal in het strafschopgebied van de Italianen. Zo komt krijgt hij de bal bij Mpie, maar die schiet over.
 34. 15:05 Volley van Vertessen gaat hoog over
 35. 55' Het is goed dat de Belgische spitsen meer en beter in beeld komen. Geert Heremans - Sporza
 36. 53' Vertessen raakt de bal verkeerd België groeit in de match. Mpie (Sampdoria) houdt opnieuw drie Italianen aan de praat. Er volgt een prima voorzet van Masscho (Anderlecht), maar Vertessen (PSV) schiet de bal over. Makkelijk was het wel niet.
 37. 50' Vertessen twijfelt niet om aan de hoek van het strafschopgebied uit te halen. Zijn poging richting eerste paal gaat naast. België is beter begonnen aan de tweede helft.
 38. 15:00 Dubbele kans voor de Belgen: Vandermeulen en Vertessen schieten net naast
 39. 49' Knappe Belgische aanval Mpie houdt twee Italianen aan de praat en zo kan Vandermeulen inschuiven. Bij Italië kijkt iedereen naar de aanvallers en zo kan Vandermeulen ver doorlopen. Er volgt ook een schot, maar de krul gaat naast.
 40. 48' Sierra (Genk) kan voor het eerste wapenfeit van de Belgen in de tweede helft zorgen, maar hij mikt zijn vrije trap veel te laag.
 41. 47' De Italianen storen altijd bijzonder hoog. Geert Heremans - Sporza
 42. 14:57
 43. 46' Begin tweede helft De bal rolt opnieuw tussen België en Italië op het EK U17. Kunnen de jonge Duivels de situatie rechttrekken in de volgende 40 minuten? Volg het hier.
 44. 14:56 Tweede helft
 45. 42' Rust Italië gaat met een verdiende voorsprong rusten tegen de Rode Duivels U17. België moest het spel vooral ondergaan.
 46. 14:40
 47. 14:38 Vergani laat de 2-0 liggen
 48. 39' België ontsnapt aan 2-0 Nonchalant verdedigen door België levert bijna de 2-0 op. Doelman Shinton levert de bal dom in bij een uittrap. Vergani komt alleen voor doel, maar Shinton zet het zelf recht.
 49. 37' Daar is Italië opnieuw. Tot twee keer toe vindt een Italiaan ruimte voor een schot, maar Dendoncker en Italië-spits Vergani staan in de weg voor Shinton moet ingrijpen.
 50. 37' De Italianen lijken alles redelijk onder controle te hebben. Geert Heremans - Sporza
 51. 35' Even lijken de Duivels te kunnen profiteren wanneer doelman Russo een vrije trap van Sierra (Genk) lost, maar de Italiaan herstelt zich.
 52. 14:34
 53. 14:34
 54. 14:33 Gyabuaa schiet Italië van dichtbij op voorsprong: 1-0
 55. 30' Italië speelt Rode Duivels uit verband Een vlotte Italiaanse combinatie in het strafschopgebied levert de 1-0 op. Alle Belgen kijken naar de bal. Gyabuaa kan een voorzet aan de tweede paal makkelijk in doel duwen. De voorsprong is verdiend. doelpuntGyabuaa 1 -0
 56. 28' Italiaanse kans Een corner voor België eindigt in een grote counterkans voor Italië. Juventus-spits Fagioli wordt gelanceerd en omspeelt Vandermeulen. Zijn schot richting verste bovenhoek gaat niet ver naast.
 57. 14:28
 58. 27' Geen vlot samenspel bij Belgë Het samenspel bij de Belgen loopt niet vlot voorlopig. Vertessen en Yayi Mpie proberen zelf dan maar iets te forceren, maar Mpie verslikt zich in zijn dribbel.
 59. 14:25 Fagioli plaatst de bal maar net naast doel
 60. 14:23
 61. 22' Is er een probleem voor Vandermeulen? Vandermeulen (Genk) gaat plots op de grond zitten, na een op het eerste zicht onschuldig duel met Ricci.
 62. 20' De dreiging van Italië is veel concreter dan die van de Rode Duivels. Lars Dendoncker (broer van) trapt gelukkig niet in de schijnbewegingen van Fagioli in het strafschopgebied.
 63. 18' De Rode Duivels steken hun nues nu toch aan het venster na een opening van Vertessen op Lemoine. Die legt achteruit, maar pogingen van Raskin en Sierra worden afgeblokt door een Italiaan.
 64. 16' België krijgt geen voet aan grond in dit eerste kwartier. Geert Heremans - Sporza
 65. 14:13 Doelman Shinton heeft uitstekende redding in huis om Vergani van de 1-0 te houden
 66. 12' Shinton houdt België recht België ontsnapt aan een vroege achterstand. Na balverlies van Onana gaat het snel bij de Italianen. Vergani glipt door de buitenspel en staat oog in oog met doelman Shinton (Club Brugge). Die redt met een beenveeg. Broodnodig.
 67. 11' Tegenaanval slecht uitgespeeld door België De Rode Duivels komen voorlopig niet in de buurt van het Italiaanse doel. Yayi Mpie creëert wel ruimte voor zichzelf op de flank met een leuke beweging, maar ziet geen ploegmaat voor doel. Hij laat zijn ongenoegen blijken.
 68. 9' De Italianen kiezen in deze openingsfase vooral voor de lange bal. Voorlopig laten de Belgen zich er niet door uit hun lood slaan achteraan.
 69. 7' Vertessen (PSV) lijkt omsingeld, maar draait er zich tussen drie Italianen knap uit. De spits moet wel even terug. Het begin van deze halve finale is nerveus.
 70. 6' De Italianen bestoken het Belgische doel een eerste keer met twee hogen ballen voor doel. Lissens en Dendoncker laten zich niet doen en werken weg.
 71. 14:05
 72. 14:04 Belgisch volkslied weerklinkt voor de match tegen Italië
 73. 4' Elke helft is 40 minuten en verlengingen zijn onmogelijk Vergis u straks niet. Deze wedstrijd duurt twee keer 40 minuten. Verlengingen zijn niet mogelijk. Eindigt de match zonder winnaar, gaan we meteen naar strafschoppen.
 74. 3' Raskin probeert met een doorsteekpass Sierra te lanceren, maar de Italianen doorzien het plannetje en breken de eerste Belgische aanval af.
 75. 1' Begin eerste helft Italië heeft afgetrapt tegen België. Bereikt België voor het eerst de finale op het EK U17? Volg het hier
 76. 14:00 Eerste helft
 77. 13:55 Livestream en op Canvas U kan de match van de U17 live bekijken op deze pagina of bekijken op Canvas. Of u leest hier alle actie.
 78. 13:30
 79. 13:13
 80. 13:06 Twee wissels bij België Bondscoach Siquet recupereert aanvoerder Raskin (AA Gent) na een schorsing van twee wedstrijden. Hij neemt op het middenveld opnieuw zijn plaats in. Anderlecht-speler Suray verdwijnt zo opnieuw naar de bank. Vooraan komt Lemoine (Club Brugge) in de ploeg. Ramazani (Manchester United) startte tegen Spanje in de basis, maar begint vandaag op de bank.
 81. 13:05
 82. 13:03
 83. 13:03
 84. 13:02
 85. 13:01 Goeiemiddag Schrijven de Rode Duivels U17 geschiedenis door als eerst in hun leeftijdscategorie de finale van het EK te halen. Kijk en lees hier alles over de match tegen Italië.
 86. 13:01 Vooraf
 87. Opstelling Italië Russo, Barazzetta, Brogni, Leone, Armini (C), Iweru, Ricci, Gyabuaa, Vergani, Greco, Fagioli
 88. Opstelling België Shinton, Lissens, Vandermeulen, Dendoncker, Masscho, Raskin (C), Vertessen, Lemoine, Sierra, Onana, Yayi Mpie
opstelling
Italië
1 Russo
2 Barazzetta
3 Brogni
4 Leone
5 Armini (C)
6 Iweru
7 Ricci
8 Gyabuaa
9 Vergani
16 Greco
17 Fagioli
wisselspelers
11 Mattioli
12 Gelmi
13 Ponsi
14 Vaghi
15 Rovella
18 Semeraro
19 Colombo
20 Cortinovis
trainer
Carmine Nunziata
België
1 Shinton
2 Lissens
3 Vandermeulen
4 Dendoncker
5 Masscho
6 Raskin (C)
7 Vertessen
9 Lemoine
13 Sierra
17 Onana
19 Yayi Mpie
wisselspelers
8 Verschaeren
10 Suray
11 Sidibe
12 Vandevoordt
14 Sardella
15 Timassi
16 Ramazani
18 Persyn
20 Doku
trainer
Thierry Siquet