Refresh


home : Voetbal : Jupiler Pro League : Speeldag 18


STVV maakt met zijn tienen gelijk tegen Zulte Waregem, videoref weer controversieel

STVV moet lang met 10 spelen na een rode kaart voor Bezoes.

zo 10/12/2017 - 21:57 STVV en Zulte Waregem zetten hun reeks zonder zege voort door onder elkaar gelijk te spelen. Voor Zulte Waregem een domper, want het kwam op voorsprong én speelde lang met een mannetje meer. Maar Teixeira slaagde er na de rust in om toch nog gelijk te maken voor STVV.

STVV 1
Teixeira 52'
Zulte Waregem 1
Leya Iseka 22'

einde

STVV-Zulte Waregem in een notendop

 • Sleutelmoment: Iets na het halfuur krijgt STVV een vrijschop voor een duw op Bezoes. Maar plots krijgt Lardot een signaal van de videoref, die hem aanraadt de beelden eens te bekijken. Gevolg: rood voor Bezoes! De Oekraïner deelde in zijn val nog een trap uit, volgens de ref opzettelijk.
 • Man van de match: Weinig uitblinkers, al verdient het centrale middenveld van STVV, met Asamoah en Charisis, wel een aparte vermelding. Zij zorgden ervoor dat het nauwelijks merkbaar was dat Zulte Waregem met een man meer speelde.
 • Opvallend: STVV speelt al voor de 3e keer in 4 matchen gelijk. Nog niet zo lang geleden stond het op de 2e plaats, nu dreigt het uit de top 6 te vallen.

Bekijk de goals van STVV-Zulte Waregem (1-1)

Zulte Waregem lijkt op weg naar de zege

Zulte Waregem fladderde de voorbije weken als een ziek vogeltje door de competitie, maar afgelopen donderdag kreeg het met een zege tegen Lazio wel een extra windstoot onder de vleugels.

Echt swingen deed het zeker niet tegen STVV, toch kwam Zulte Waregem op voorsprong. Iseka zette op een uittrap van Bossut zijn bewaker met een klein duwtje opzij, stormde op doel af en stifte de bal heerlijk over Pirard.

Enkele minuten later zag het er plots nog veel beter uit voor de bezoekers, toen Bezoes een duw kreeg maar in zijn val wel nog zijn studs tegen enkel van Baudry plantte. Op advies van de videoref moest de Oekraïner het terrein verlaten. Zo kregen we de vreemde situatie dat STVV wel een vrijschop kreeg, maar dat de speler op wie de overtreding werd gemaakt zelf ook rood kreeg.

VRT

Controverse op Stayen: Bezoes krijgt fout mee maar krijgt ook rood van de videoref

STVV maakt gelijk en laat de zege zelfs nog liggen

Bij STVV kwamen ze allesbehalve als geslagen honden uit de kleedkamer. Na een vrijschop van Legear kwam het zelfs langszij. Teixeira bevond zich tot zijn eigen verrassing in niemandsland en kopte zuiver binnen.

Zulte Waregem kon niet geloven dat het zich had laten rollen, maar de reactie was toch ook maar povertjes. Iseka kopte niet goed op de nochtans perfecte voorzet van Kaya en in de extra tijd kreeg Baudry in de draai misschien nog wel de beste kans voor Essevee.

Een punt dus voor STVV, dat uiteindelijk nog met gemengde gevoelens van het veld stapte. Hoe zou de match afgelopen zijn als Vetokele de perfecte counter niet pardoes op Bossut had getrapt?

De Roeck: "Bezoes maakte fout, omdat ze fout op hem maakten"

 • Jonas De Roeck (coach STVV): "Ik heb de fase met Bezoes al teruggezien en volgens mij raakt hij uit evenwicht omdat er een fout op hem gemaakt wordt. Als die fout er niet was geweest, was hij nooit met gestrekt been ingekomen. Ik denk dat ze het verkeerd hebben ingeschat en hoop dat ze dat ook zullen inzien, zodat de schorsing meevalt. Maar we hebben ons er goed aan aangepast en een goeie reactie getoond. Het zegt genoeg dat we uiteindelijk nog het gevoel hebben dat we 2 punten hebben laten liggen."
 • Francky Dury (coach Zulte Waregem): "Uiteraard is dit ontgoochelend. We hebben zeker 10 kansen gekregen en hebben een uur tegen 10 man gespeeld. Finaal moet Bossut ons nog redden of we verliezen nog. Dat zou een hele zware bestraffing geweest zijn. Waarom het niet lukte na de 1-1? We speelden tegen de tijd, die alsmaar minder werd, en het vertrouwen, waarvan we er al niet veel hebben. Maar op basis van de kansen hadden we hier altijd moeten winnen. We zitten in de hoek waar de klappen vallen, maar daar geraak je niet uit met een klinkende zege. Dat moet je trapsgewijs doen."

Wedstrijdverloop

 1. 21:55 Einde
 2. 90+5' Einde: 1-1
 3. 90+4' Laatste kans? Lardot haalt zich een laatste keer de woede van de STVV-fans op de hals. Kan Kaya nog iets maken van de vrijschop. De bal blijft hangen, maar niemand kan afdrukken.
 4. 90+3' Baudry net niet Baudry kan zich tot matchwinnaar kronen, maar in de draai schiet hij de bal van dichtbij nog over.
 5. 90+2' 3 minuten extra tijd Er komen 3 minuten bij, waarvan er al eentje is verstreken. Zulte Waregem krijgt nog eens een hoekschop, maar die wordt door STVV weggewerkt. Het is pompen of verzuipen voor de thuisploeg.
 6. 90' Een indraaiende hoekschop blijft wat in de brievenbus hangen aan de eerste paal. Maar het zag er spannender uit dan het was. Gewoon een doeltrap.
 7. 89' Bij het eerste balcontact van Alexis speelt hij al meteen een cruciale rol in een tegenaanval. Hij wil de bal doorspelen tot een ploegmaat, maar hij wordt geblokkeerd door... broer Julien.
 8. 87' vervJordan Botaka vervAlexis De Sart
 9. 87' Dan toch De Sart vs De Sart Alexis De Sart krijgt nog een handvol minuten van De Roeck. Hij mag op het middenveld knokken tegen zijn broer Julien.
 10. 84' Nog 10 minuten We gaan de slotfase in. Zulte Waregem weet dat dit een uitgelezen kans is om eindelijk nog eens te winnen, bij STVV azen ze op de counter. Voor de thuisploeg zou het anders het 3e gelijkspel op een rij zijn.
 11. 78' vervIdrissa Doumbia vervIvan Šaponjic
 12. 78' Korte invalbeurt Doumbia Doumbia, die vlak voor de rust Coopman was komen vervangen, kan al weer inrukken. Hij moet plaats ruimen ten koste van Saponjic.
 13. 77' geelJorge Teixeira
 14. 77' Misser van Vetokele Schitterende aanval van STVV, die de bal van brievenbus naar brievenbus doorspelen. Vetokele is de ontvanger. Hij hoeft maar een hoek uit te kiezen, maar hij trapt nog op Bossut.
 15. 72' vervJonathan Legear vervIgor Vetokele
 16. 72' Legear eruit, Vetokele erin Jonathan Legear heeft veel gegeven, maar was vooral beslissend met zijn stilstaande fases. Nu mag hij gaan rusten. Vetokele mag de rest van de match uitspelen.
 17. 71' Zulte Waregem wordt opgejaagd door STVV en komt er zo maar moeilijk uit. De Limburgers moeten nog 20 minuten volhouden.
 18. 21:27
 19. 67' geelStelios Kitsiou
 20. 66' Bijna Iseka Een schitterende voorzet van Kaya belandt perfect op het hoofd van Iseka. Die kopt te veel naar de grond, waardoor hij Pirard nog een kans geeft.
 21. 65' Pirard redt Een voorzet van Walsh vanaf rechts lijkt te scherp te zijn, maar de aanstormende Hamalainen maakt er nog iets van. Bijna klopt hij Pirard in zijn korte hoek, maar een voetveeg brengt raad voor de doelman.
 22. 63' vervBabacar Gueye vervYohan Boli
 23. 64' Babacar Gueye heeft niet veel kunnen laten zien tegen zijn ex-ploeg. Hij wordt vervangen door Boli.
 24. 63' Nog eens een vrijschop van Legear en dan gaan de alarmbellen af bij Zulte Waregem. Deze keer gaat de bal aan alles en iedereen voorbij.
 25. 57' Zulte Waregem heeft zich misschien iets te snel rijk gerekend. Het zal nog vol aan de bak moeten in de laatste 35 minuten als het hier wil winnen.
 26. 21:15 Teixeira brengt STVV op gelijke hoogte.
 27. 55' We hadden geen eurocent meer gegeven voor dit STVV Stef Wijnants
 28. 52' Gelijkmaker STVV Uit het niets komt STVV zowaar op gelijke hoogte. Bij een vrijschop van Legear wordt Teixeira helemaal alleen gelaten. Hij knikt de bal simpel in doel. doelpuntJorge Teixeira 1 -1
 29. 49' Kopbal Walsh Het eerste gevaar is van Zulte Waregem. Walsh is mee opgerukt en kan vrij koppen, maar niet op doel.
 30. 46' 2e helft We zijn weer vertrokken, niet meer met 11 tegen 11, maar 10 tegen 11.
 31. 21:05 Tweede helft
 32. 20:49 Rust
 33. 45+3' vervSander Coopman vervIdrissa Doumbia
 34. 45+4' Rust: 0-1 Scheidsrechter Lardot maakt een einde aan de eerste helft, terwijl hij nog eens omstuwd wordt door enkele spelers van STVV. Lardot trok rood voor Bezoes op aanraden van de videoref. Het stond toen wel al 0-1, na een goal van Iseka.
 35. 45+3' Doumbia komt Coopman vervangen. Hij mag de laatste minuten van deze eerste helft afwerken.
 36. 45' Einde verhaal voor Coopman Sander Coopman heeft zich in een duel met Charisis geblesseerd. Hij geeft meteen aan dat zijn wedstrijd is afgelopen. Er is blijkbaar iets geknakt in zijn rechterenkel.
 37. 44' Het zou een straffe stoot zijn mocht STVV dit nog kunnen rechttrekken Stef Wijnants
 38. 20:41 Walsh heeft iets moois in gedachten.
 39. 20:38 Bezoes gaat met zijn been vooruit in de tackle.
 40. 20:38 Bezoes krijgt plots rood van de videoref.
 41. 39' STVV ontsnapt aan een 2e doelpunt, na matig verdedigen. Maar de bal geraakt er niet in bij Zulte Waregem.
 42. 37' Bij STVV vinden ze dat ze tegen de bierkaaien aan het vechten zijn en dus scharen de supporters, met hoe weinig ze ook zijn, zich voluit achter hun ploeg. Er is eindelijk een beetje sfeer.
 43. 32' roodRoman Bezus
 44. 33' Rood voor Bezoes! Bezoes, die eerst de vrijschop meekreeg, wordt door Lardot aangewezen als de dader en niet het slachtoffer. Hij gaat met zijn been wild vooruit, maar was dat in zijn val of was dat bewust? Bewust volgens Lardot en dus rood!
 45. 32' Videoref Lardot gaat toch maar eens kijken naar de beelden of hij het allemaal wel goed gezien had.
 46. 32' Bezoes en Baudry kletteren tegen elkaar. Beide spelers liggen kermend te rollen op het kunstgras. Maar het wordt een vrijschop voor STVV.
 47. 30' geelSandy Walsh
 48. 30' STVV probeert nu toch het spel te maken, maar de defensie van Zulte Waregem is voorlopig gemaakt van gewapend beton.
 49. 20:25 Leya Iseka viert het openingsdoelpunt met de fans.
 50. 26' STVV zal de volgende 65 minuten moeten bewijzen of het écht kans maakt op Play-off I Stef Wijnants (Sporza)
 51. 24' Bij STVV hadden ze gehoopt dat de videoref zou ingrijpen, maar het duwtje van Iseka was te licht om dat te doen. Het is trouwens de 2e keer dit seizoen dat Iseka scoort tegen STVV. Dat deed hij eerder al in de heenmatch in Waregem.
 52. 20:22
 53. 22' Iseka met schitterende stiftertje: 0-1 Terwijl Walsh eerst nog oog in oog met Pirard mist, doet Iseka het wat later op een heerlijke manier wel. Hij zet het blok tegen een verdediger op een diepe bal van Bossut en lobt uiteindelijk de bal over de doelman. doelpuntAaron Leya Iseka 0 -1
 54. 21' Daar is Legear Legear loert voortdurend op een kansje op de tegenaanval. Zijn ploegmaats kunnen hem voor het eerst in stelling brengen, hij kapt naar zijn linker, maar de bal gaat een metertje naast.
 55. 20' Kansje Zulte Waregem Zulte Waregem is met velen naar voren gekomen, maar Kaya en Iseka begrijpen elkaar niet en uiteindelijk hoeft Pirard zelfs niet in te grijpen.
 56. 19' Het is voorlopig aan alles te merken dat beide teams niet in hun meest gelukkige periode zitten. Het vertrouwen is laag, niemand heeft het vernuft om het slot van de deur te halen.
 57. 14' Eerste prangende momentje in het strafschopgebied van Zulte Waregem. Een hoge voorzet blijft hangen tussen Walsh en Botaka. De bal lijkt de armen van beide spelers te beroeren, maar onvrijwillig en dus zeker geen penalty.
 58. 13' Pirard en Bossut zijn voorlopig aan het koukleumen, want ze krijgen geen werk.
 59. 8' Videoref Ref Lardot moet een eerste keer ingrijpen, want Baudry gaat te driest in het duel. Hij houdt voorlopig de kaarten op zak. Mocht het nodig zijn, dan kan Lardot vandaag ook een beroep doen op de videoref.
 60. 6' Counter Essevee Bezoes verliest de bal en leidt zo een tegenaanval van Zulte Waregem in. Hamalainen met de zwieper vanaf rechts, maar zijn ploegmaats kunnen er niets van maken.
 61. 5' Het is voorlopig nog wat schaduwboksen, STVV en Zulte Waregem zijn nog niet eens in de buurt gekomen van het strafschopgebied.
 62. 1' Aftrap We zijn eraan begonnen. De ijzige koude en snijdende wind hebben weinig mensen naar Stayen gelokt. Worden de aanwezigen beloond voor hun moed en doorzetting met veel goals en spektakel?
 63. 19:59 Eerste helft
 64. 19:51 De Sart vs. De Sart Met Alexis De Sart en Julien De Sart staan er vandaag 2 broers tegenover elkaar. Minpuntje is wel dat Alexis, de jongste, op de bank begint bij STVV.
 65. 19:31 De match van donderdag heeft ons een goed gevoel gegeven. Hopelijk begint de ommekeer in de competitie hier. Francky Dury
 66. 19:27
 67. 19:24 Opstelling STVV Bij STVV rekent coach De Roeck op een bevlieging van Jonathan Legear, die de geblesseerde De Petter vervangt in de basis.
 68. 19:21 Opstelling Zulte Waregem Bij Zulte Waregem slechts 1 wijziging in vergelijking met de nederlaag tegen AA Gent vorige week. Nill De Pauw krijgt de voorkeur op Saponjic.
 69. 19:21
 70. 19:16 Wie kan nog eens winnen? STVV en Zulte Waregem wachten al een hele tijd op een overwinning in de competitie. Zulte Waregem verloor na de zege tegen KV Mechelen 4 keer op een rij, STVV kon niet meer winnen sinds de nederlaag op Club, 5 speeldagen geleden.
 71. 19:16 Vooraf
 72. Opstelling Zulte Waregem Sammy Bossut, Sandy Walsh, Marvin Baudry, Davy De fauw, Brian Hamalainen, Nill De Pauw, Julien De Sart, Sander Coopman, Michaël Heylen, Onur Kaya, Aaron Leya Iseka
 73. Opstelling STVV Lucas Pirard, Stelios Kitsiou, Jorge Teixeira, Dimitrios Goutas, Casper de Norre, Jonathan Legear, Samuel Asamoah, Charilaos Charisis, Roman Bezus, Jordan Botaka, Babacar Gueye
opstelling
STVV
21 Lucas Pirard
15 Stelios Kitsiou
26 Jorge Teixeira
28 Dimitrios Goutas
24 Casper de Norre
27 Jonathan Legear
12 Samuel Asamoah
8 Charilaos Charisis
10 Roman Bezus
7 Jordan Botaka
9 Babacar Gueye
wisselspelers
11 Yohan Boli
14 Igor Vetokele
5 Alexis De Sart
1 Kenny Steppe
18 Fabien Antunes
20 Damien Dussaut
29 Elton Acolatse
trainer
Jonas De Roeck
Zulte Waregem
1 Sammy Bossut
14 Sandy Walsh
3 Marvin Baudry
2 Davy De fauw
31 Brian Hamalainen
11 Nill De Pauw
23 Julien De Sart
43 Sander Coopman
4 Michaël Heylen
10 Onur Kaya
7 Aaron Leya Iseka
wisselspelers
20 Idrissa Doumbia
33 Ivan Šaponjic
15 Kingsley Madu
16 Ben Reichert
17 Aliko Bala
25 Louis Bostyn
45 Pieter De Smet
trainer
Francky Dury