Refresh


home : Voetbal : Confederations Cup : 18 juni


Chili gaat pas in slotfase voorbij Kameroen van Hugo Broos

Vidal opent de score met een rake kopbal.

zo 18/06/2017 - 19:54 Chili heeft zijn openingswedstrijd tegen het Kameroen van Hugo Broos winnend afgesloten. In de slotfase maakten Vidal en Vargas het verschil in een zuinige 0-2-zege, waarin de videoscheidsrechter een hoofdrol speelde.

Kameroen 0
Chili 2
Vidal 81'
Vargas 90+1'

einde

Videoref ontneemt Chili de voorsprong

Chili begon verschroeiend aan de partij en vond zonder problemen de ruimte in de rug van de Afrikaanse defensie. De Zuid-Amerikanen dwongen meteen twee goede kansen af. Eduardo Vargas knalde op de paal, Fuenzalida botste op de voet van een sterk keepende Ondoa.

Kameroen kreeg geen voet aan de grond, maar na een dik kwartier kopte Ngadeu wel een vrijschop tegen de touwen. Maar Skomina keurde de goal af voor een trekfout van Aboubakar op Vidal.

Vargas kreeg nog een opgelegde kans, maar trapte onbesuisd over. Net voor de pauze glipte Vargas nog eens weg bij de centrale verdedigers en ditmaal liet hij de kans niet onbenut, maar de videoscheidsrechter zag buitenspel van de spits: 0-0 aan de rust tot grote onvrede bij Arturo Vidal die verhaal ging halen.

VIDEO: Videoref keurt knap doelpunt van Chili af:

Twijfel bij videoref bij het tweede doelpunt

Kameroen had duidelijk vertrouwen geput uit het afgekeurde doelpunt en kwam beter uit de kleedkamer. Hugo Broos zag dat Moukandjo net te klein was om een voorzet van Mabouka binnen te koppen.

Pizzi, de trainer van Chili, liet Alexis Sanchez op de bank starten, maar iets voor het uur bracht hij zijn sterspeler toch in de ploeg. Ook hij bracht niet meteen beterschap, Kameroen bleef de betere ploeg. Maar dan is er toch een klasseflits van Sanchez: hij brengt de bal met gevoel voor doel, Vidal timet zijn sprong goed en buffelt de bal binnen: 0-1.

Net voor affluiten mocht de sterspeler van Chili nog alleen op doelman Ondoa af, kapte die uit maar trapte dan op een verdediger. In de herneming trapte Vargas binnen, maar ook die goal werd eerst niet toegekend. Na lang wachten, keurde de videoscheidsrechter het doelpunt terecht goed: 0-2.

Het Kameroen van Hugo Broos verliest zijn openingsmatch, al was de tweede helft toch al veel beter dan de eerste. De videoref eiste een hoofdrol op, maar nam uiteindelijk wel de juiste beslissingen.

VIDEO: De doelpunten van Vidal en Vargas:

Wedstrijdverloop

 1. 21:53 Einde
 2. 90+4' Einde Na doelpunten van Vidal en Vargas in de slotfase en een hoofdrol voor de videoref wint Chili zijn openingsmatch tegen Kameroen met 0-2.
 3. 21:51 Videoref keurt doelpunt Chili goed
 4. 90+1' Vargas beslist match Alexis Sanchez mag alleen op Ondoa af, kapt de keeper uit maar mist. Vargas werkt wel af, maar de goal telt eerst niet. Na lang wachten, besluit de videoref dan toch dat het doelpunt is, want er stonden nog twee spelers van Kameroen achter de bal. doelpuntEduardo Vargas 0 -2
 5. 21:48
 6. 89' vervAndré Zambo Anguissa vervGeorges Mandjeck
 7. 88' Kameroen zet alles op de aanval om de gelijkmaker te scoren. Op de counter opent Vidal op Isla die Sanchez zoekt aan de tweede paal maar Mabouka werkt in corner. Op die hoekschop kopt Sanchez naast.
 8. 86' vervSébastien Siani vervMoumi Ngamaleu
 9. 21:40 Vidal kopt puntgave voorzet van Sanchez binnen Chili opent de score tegen Kameroen op de Confederations Cup.
 10. 81' Vidal doet het! Alexis Sanchez brengt de bal voor doel, Arturo Vidal timet zijn sprong goed om de bal binnen te koppen: 0-1 voor Chili. doelpuntArturo Vidal 0 -1
 11. 79' Chili speelt een veel mindere tweede helft, waardoor Kameroen zijn balbezit toch heeft kunnen opkrikken. Het is wachten op uitgespeelde kansen langs beide kanten om een doelpunt te zien.
 12. 73' Isla laat 0-1 liggen Een hoekschop wordt eerst gemist door Vargas, aan de tweede paal moet Isla maar binnen knikken vanop twee meter, maar de rechtsachter slaagt erin om de bal nog naast het doel te koppen.
 13. 71' vervCharles Aránguiz vervFrancisco Silva
 14. 71' Daar is Chili nog eens Na een hele goeie opening van Vargas krijgt de spits de bal terug van Isla, maar zijn schot wijkt af in hoekschop.
 15. 21:28
 16. 68' Benjamin Moukandjo krult de bal goed over de muur, maar net naast de winkelhaak. Hugo Broos zag hem er bijna in gaan.
 17. 66' Kameroen zit veel beter in de match, Chili is zoekende. Aboubakar gaat mooi voorbij Jara met snel voetenwerk, maar de verdediger haalt hem neer. Een vrijschop op een interessante plek.
 18. 66' geelGonzalo Jara
 19. 64' vervJosé Fuenzalida vervLeonardo Valencia
 20. 64' Tweede wissel Chili Pizzi haalt Fuenzalida naar de kant, Leonardo Valencia is zijn vervanger.
 21. 63' Sebastien Siani geeft zichzelf wat ruimte op het middenveld na een mooie beweging. De middenvelder van Oostende haalt uit, maar zijn schot wordt geblokt.
 22. 21:20
 23. 58' vervEdson Puch vervAlexis Sánchez
 24. 57' Sanchez komt erin Alexis Sanchez maakt zijn intrede op deze Confederations Cup. Hij krijgt iets meer dan een halfuur om Chili naar winst te leiden, Puch mag gaan rusten.
 25. 56' Anguissa trapt een indraaiende voorzet vanop links, Herrera heeft er moeite mee en tikt de bal in hoekschop.
 26. 55' Sanchez warmt op Pizzi, de trainer van Chili, wil deze partij winnend afsluiten. Hij stuurt zijn sterspeler Alexis Sanchez naar de opwarming.
 27. 54' Kameroen slaagt er voor het eerst in deze wedstrijd in om de bal wat langer in de ploeg te houden. Het schot van Djoum wordt geblokt.
 28. 49' Na een aanval van Chili komt de bal uiteindelijk bij Arturo Vidal terecht, die ver naast en over knalt met zijn linker.
 29. 47' Meteen een kansje Kameroen komt het beste uit de kleedkamer. Mabouka brengt de bal voor doel, Moukandjo is net te klein om de bal binnen te koppen aan de tweede paal.
 30. 46' De bal rolt weer in Moskou. Kan Chili wel op voorsprong komen in de tweede helft of verrast het Kameroen van Hugo Broos?
 31. 21:04 Tweede helft
 32. 20:50 Arturo Vidal is het niet eens met de (video)ref.
 33. 20:48 Rust
 34. 45+4' Rust Na een sterke eerste helft kon Chili niet scoren tegen Kameroen. Net voor de rust wel, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel.
 35. 45+2' Toch geen doelpunt! Het doelpunt van Vargas wordt toch afgekeurd voor buitenspel, vermoedelijk door de video-assistent, al is dat voor discussie vatbaar.
 36. 20:48 Videoref grijpt in: knap doelpunt Chili afgekeurd Chili scoort op slag van rust tegen Kameroen, maar het doelpunt telt niet. Buitenspel oordeelt de videoref. Sterspeler Arturo Vidal begrijpt er niets van.
 37. 45+1' Vargas dan toch! Eduardo Vargas glipt weer weg in de rug van de defensie en laat de opgelegde kans ditmaal niet liggen: 1-0 voor Chili. doelpunt 0 -1
 38. 44' Na een mooie aanval kan Vargas Isla diep sturen op rechts, maar zijn voorzet bereikt Aranguiz niet.
 39. 20:43 Eto'o komt zijn landgenoten aanmoedigen.
 40. 41' Opnieuw Vargas Eduardo Vargas wordt nog eens vrijgespeeld door Arturo Vidal, ditmaal trapt hij veel te onbesuisd over. Hier zat meer in. De Chileen moet nog even wachten op zijn 34e doelpunt voor de nationale ploeg.
 41. 36' Kameroen creëert enkel kansen na balverlies van Chili. Moukandjo kan naar binnen knijpen, na een steal van Zambo, maar de aanvoerder van de Afrikanen trapt naast van buiten de zestien.
 42. 32' Na een vrijschop blijft de bal rond de zestien van de Afrikanen hangen. Isla legt terug aan de tweede paal naar Vargas, maar die eerste stond buitenspel.
 43. 28' Kameroen ziet af Kameroen lijdt weer balverlies op eigen helft, de mannen van Broos kunnen het tempo niet aan. Vargas geeft nog mee met Fuenzalida, maar zijn controle is niet goed, hoewel Ondoa zich moet reppen om die niet in doel te laten belanden.
 44. 26' Puch haalt uit van ver, Ondoa moet gaan liggen om de bal onschadelijk te maken.
 45. 20' Jara gaat weer in de fout achterin bij de Zuid-Amerikanen, maar hij kan het zelf herstellen. Bijna ging Aboubakar nog een keer richting Herrera.
 46. 18' Afgekeurd doelpunt! Op een vrijschop kopt Ngadeu de bal tegen de touwen, maar Skomina keurt de goal af omdat Aboubakar Vidal vasthield.
 47. 20:17
 48. 15' Isla zorgt voor dreiging in de Kameroense defensie met een scherpe voorzet. Ondoa moet de bal wegtikken met een handje.
 49. 11' Daar is Kameroen Na een slechte inspeelpass van Jara, kan Kameroen counteren. Aboubakar knalt op de voet van Herrera en via de voet van opnieuw Jara gaat de bal over doel in hoekschop.
 50. 9' Kameroen nergens De ploeg van Hugo Broos krijgt momenteel geen voet aan de grond. Chili laat de bal vlot gaan en vindt makkelijk de ruimte in de gatenkaas achterin bij Kameroen.
 51. 6' Vargas duikt weer op in de rug van de verdediging en brengt laag voor, maar zijn voorzet bereikt Vidal niet.
 52. 3' Chili dringt aan Fuenzalida is de tweede speler van Chili die dicht bij een doelpunt komt. Hij wipt de bal mooi over zijn verdediger en haalt uit, maar Ondoa pakt goed.
 53. 2' Grote kans! Meteen een grote kans bij de eerste aanval van Chili. Eduardo Vargas mikt naar de korte hoek, maar zijn knal spat uiteen op de paal.
 54. 1' Aftrap Hugo Broos is begonnen aan de Confederations Cup met Kameroen. Bij Chili zitten twee grote namen op de bank: Alexis Sanchez en Bravo.
 55. 20:01 Eerste helft
 56. 20:00
 57. 19:58 Volg Kameroen-Chili Voor Hugo Broos begint de Confederations Cup met een moeilijke wedstrijd tegen Chili. Volg in dit artikel hoe het Kameroen van onze landgenoot het ervan afbrengt.
 58. 19:57 vooraf
 59. Opstelling Chili Johnny Herrera, Mauricio Isla, Gary Medel, Gonzalo Jara, Jean Beausejour, Arturo Vidal, Marcelo Díaz, Charles Aránguiz, José Fuenzalida, Eduardo Vargas, Edson Puch
 60. Opstelling Kameroen Fabrice Ondoa, Ernest Mabouka, Michael Ngadeu-Ngadjui, Adolphe Teikeu, Collins Fai, Sébastien Siani, André Zambo Anguissa, Arnaud Sutchuin Djoum, Christian Bassogog, Vincent Aboubakar, Benjamin Moukandjo
opstelling
Kameroen
1 Fabrice Ondoa
2 Ernest Mabouka
5 Michael Ngadeu-Ngadjui
4 Adolphe Teikeu
19 Collins Fai
15 Sébastien Siani
3 André Zambo Anguissa
17 Arnaud Sutchuin Djoum
13 Christian Bassogog
10 Vincent Aboubakar
8 Benjamin Moukandjo
wisselspelers
7 Moumi Ngamaleu
14 Georges Mandjeck
9 Jacques Zoua
11 Olivier Boumal
12 Jérôme Guihoata
16 Andre Onana
18 Robert Ndip Tambe
20 Karl Toko Ekambi
21 Lucien Owona
22 Jonathan Ngwem
23 Georges Bokwé
trainer
Hugo Broos
Chili
23 Johnny Herrera
4 Mauricio Isla
17 Gary Medel
18 Gonzalo Jara
15 Jean Beausejour
8 Arturo Vidal
21 Marcelo Díaz
20 Charles Aránguiz
6 José Fuenzalida
11 Eduardo Vargas
22 Edson Puch
wisselspelers
7 Alexis Sánchez
19 Leonardo Valencia
5 Francisco Silva
1 Claudio Bravo
2 Eugenio Mena
3 Enzo Roco
9 Ángelo Sagal
10 Pablo Hernández
12 Cristopher Toselli
13 Paulo Díaz
14 Felipe Gutiérrez
16 Martín Rodríguez
trainer
Juan Antonio Pizzi