Refresh


home : Voetbal : oefeninterlands


Rode Duivels rollen slap Saudi-Arabië eenvoudig op

De Rode Duivels kennen een probleemloze avond tegen Saudi-Arabië.

di 27/03/2018 - 22:37 De Rode Duivels hebben hun oefeninterland tegen Saudi-Arabië met sprekend gemak gewonnen. De Saudi's mochten zelfs blij zijn dat het bij 4-0 bleef, want de Belgen lieten nog een karrenvracht aan kansen onbenut.

België 4
R. Lukaku 13' 39'
Batshuayi 77'
De Bruyne 78'
Saudi-Arabië 0

einde

België - Saudi-Arabië in een notendop

 • Sleutelmoment: Vijf minuten voor de rust rukt Hazard zich los en mag Lukaku de bal voorbij Al-Qarni prikken. Bij 2-0 is er geen mens die er nog aan twijfelt dat de Rode Duivels gaan winnen van een matig Saudi-Arabië.
 • Man van de Match: Diesel Kevin De Bruyne kwam eerder moeizaam op gang, maar op het einde van de rit heeft de maestro van Man City wel twee assists en eindelijk nog eens een interlanddoelpunt achter zijn naam staan.
 • Opvallend: Romelu Lukaku is stilaan een spits van wereldformaat aan het worden. Hij zit aan 33 goals in 66 caps en maakte in zijn laatste zes wedstrijden voor de nationale ploeg liefst tien (10!) doelpunten.

Ruime samenvatting van België - Saudi-Arabië (4-0)

Lukaku is Saudi-Arabië te machtig

De Saudi's verrasten nochtans met twee hoekschoppen in de eerste minuut, maar daarna namen onze Duivels de regie resoluut over en begonnen de kansen te komen. Mertens en Carrasco aarzelden, terwijl Lukaku en Kompany over het doel kopten.

Je voelde aan alles dat Saudi-Arabië vroeg of laat zou kraken, al stelde Muath wel plots Mignolet op de proef met een pegel. Even later maakte Lukaku er met een bekeken schot 1-0 van. Een dappere doelman Al-Qarni dook de 2-0 uit de voeten van de bonkige spits.

De Belgen betrapten de soms nerveuze bezoekers herhaaldelijk op balverlies, maar in de dichtbevolkte as van het veld konden ze die foutjes niet afstraffen. Toen er toch eens ruimte was, kraakte Carrasco zijn schot bij een uitstekende mogelijkheid.

Hazard plaatste dan maar hoogst persoonlijk een tussenversnelling. De goocheltrucs van onze magiër gingen de Saudi's iets te vlug en het zakelijke puntertje van alweer Lukaku rolde rustig in de hoek. De 2-0 bij de rust was niet meer dan logisch.

Heerlijke actie van Hazard zet Lukaku op weg naar de 2-0

Batshuayi en De Bruyne fleuren de score op

De tweede helft in een vooraf al als weinig leerrijk bestempelde wedstrijd bracht weinig bij, al werd het wel een mooi moment voor Limbombe. De flankspeler van Club Brugge had bij zijn debuut last van plankenkoorts, maar schudde die gaandeweg van zich af.

Tussen de twaalf vervangingen door werd het duivelse meesterschap steeds duidelijker. Het duurde evenwel een tijdje vooraleer onze jongens dat overwicht in doelpunten konden vertalen. Lukaku en Hazard morsten, toen invallersdoelman Al-Owais al uitgeschakeld was, met een enorme kans.

Eén keer kwamen de Saudi's nog over de middellijn. Het leek hen ook een doelpunt op te leveren door enige laksheid achterin bij de Belgen, maar Al-Muwallad raakte verstrikt in zijn eigen dribbel en kon Mignolet zodoende niet verschalken.

Een kwartiertje voor affluiten zetten de Duivels nog eens fors aan. Batshuayi kreeg de handen op elkaar met een prachtige pirouette en droge afwerking en een minuut later zette De Bruyne de 4-0 eindstand op het scorebord. Opdracht volbracht, meer hoeven we niet te onthouden.

Batshuayi kapt zich vrij met een knap hakje en scoort de 3-0

Wedstrijdverloop

 1. 22:38 Einde
 2. 90+3' Einde De Rode Duivels hebben Saudi-Arabië eenvoudig opzijgezet met duidelijke 4-0 cijfers. Voor de rest staken we hier niks van op.
 3. 90+1' We kunnen hier niet zo veel conclusies aan vastknopen. Eddy Snelders
 4. 90' Wat doet de vijand? Onze tegenstanders op het WK spelen vandaag ook. Panama kreeg een pakje slaag van Zwitserland, terwijl Tunesië Costa Rica versloeg. Engeland leidt voorlopig met 1-0 tegen Italië.
 5. 88' Nainggolan wil zich dolgraag bewijzen, maar verliest daarbij het overzicht. Hij kan daardoor niet echt overtuigen bij zijn invalbeurt.
 6. 86' vervMotaz Hawsawi vervMohammed Jahfali
 7. 85' Het zijn niet de leukste maanden uit de trainersloopbaan van Pizzi. Twee jaar geleden loodste hij Chili nog naar de Copa America, maar hij kon het land niet plaatsen voor Rusland. En nu dit met de Saudi's.
 8. 84' vervKevin De Bruyne vervMousa Dembélé
 9. 83' Meunier kopt een zwevende voorzet van Limbombe voor de kooi. Mirallas kan niet voluit koppen door een stevige beuk van Hawsawi.
 10. 82' vervTaisir Al-Jassim vervAbdullah Al-Khaibari
 11. 82' Tussen de doelpunten door zijn we de wissels wat uit het oog verloren. Miralles is al ingevallen en nu is het de beurt aan Dembélé.
 12. 22:25
 13. 80' We zijn echt niks wijzer geworden vanavond, maar met een klinkende zege kunnen de Rode Duivels en hun fans enkel tevreden zijn.
 14. 22:24 De Bruyne schiet de 4-0 in één tijd binnen
 15. 79' vervRomelu Lukaku vervKevin Mirallas
 16. 22:23
 17. 78' En meteen 4-0! Terwijl de stadionomroeper nog aan het uitblazen is, wordt het al 4-0. Kevin De Bruyne speelt een ijzersterke tweede helft en bekroont die met een beheerste plaatsbal. De stand is niks overdreven. doelpuntKevin De Bruyne 4 -0
 18. 22:22 Batshuayi kapt zich vrij met een knap hakje en scoort de 3-0
 19. 22:22
 20. 77' Heerlijk van Batshuayi! We hebben twee spitsen van formaat! Michy Batshuayi plukt de bal uit de lucht, zet Hawsawi te kijk met een korte pirouette en werkt ijzig kalm af. Een prachtige individuele goal van Batsman. doelpuntMichy Batshuayi 3 -0
 21. 76' Nog een kwartiertje overleven zonder blessures en de Rode Duivels kunnen terug naar hun clubs. Wanneer wordt het eindelijk 3-0?
 22. 22:18 Batshuayi en De Bruyne zijn er dicht bij
 23. 74' Nog eens De Bruyne De kansen zijn al een poosje niet meer op de vingers van twee handen te tellen. De Bruyne schiet naast terwijl de Mexican Wave over de tribunes rolt.
 24. 73' 5-0 had al gemakkelijk gekund en gemoeten. Peter Vandenbempt
 25. 72' Meunier blijft slim kijken en legt terug tot bij Batshuayi. De juiste keuze, want Lukaku wordt dubbel gedekt, maar Batsman krijgt zijn schot niet tussen de palen.
 26. 22:15 Doelman Al-Owais stopt de vrije trap van De Bruyne, Nainggolan mikt over
 27. 69' vervFahad Al-Muwallad vervYahya Al-Shehri
 28. 69' Er zal nog wel een doelpuntje bijkomen. De vrijschop van De Bruyne en het vluchtschot van Nainggolan zijn er de voorbodes van, daar twijfelen we niet aan.
 29. 22:13 Lukaku is dicht bij zijn derde van de avond
 30. 67' geelOmar Hawsawi
 31. 67' Omar Hawsawi (ook niet die van Anderlecht indertijd) gaat driest in de tackle. Hij krijgt net als zijn naamgenoot in de defensie geel.
 32. 66' Wat een geniale pass van De Bruyne! Zijn arendsoog vindt Lukaku tussen vier mannetjes, de spits mikt op het hoofd van Al-Owais.
 33. 22:09 Daar komen de Belgen goed weg! Al Muwallad is dicht bij de 2-1
 34. 65' Plots zijn ze daar! Uit het niks versieren de Saudi's een dot van een kans. Al-Muwallad raakt gelukkig voor de Rode Duivels verstrikt in zijn eigen dribbel en kan Mignolet niet verslaan.
 35. 22:07 POLL: Wat vindt u van een oefenmatch tegen Saudi-Arabië?
 36. 22:07 Lukaku neemt de bal in één keer maar mikt op de doelman
 37. 63' Een leuke dribbel en een fijne aflegger van Limbombe leveren Meunier een kans op. Alweer gooit een dappere Arabier zich in de baan van het schot.
 38. 22:07
 39. 61' Het is misschien niet zo interessant, maar spelers en fans vermaken zich wel. Peter Vandenbempt
 40. 60' Radja Nainggolan krijgt een overdonderend applaus en dat zal de Ninja deugd doen. Ook voor Batshuayi gaan alle handen op elkaar.
 41. 59' vervEden Hazard vervMichy Batshuayi
 42. 59' vervDries Mertens vervRadja Nainggolan
 43. 22:03 Hazard en Lukaku knoeien en laten de 3-0 liggen
 44. 22:02 Goal van Mertens wordt afgekeurd
 45. 58' De Saudische dam lijkt gebroken, maar de Belgen morsen met de kansen. Intussen maakt Nainggolan zich klaar voor een invalbeurt.
 46. 22:01 De Bruyne krijgt de bal niet voorbij de Saudische doelman
 47. 56' Wat een kans! Mertens biedt Lukaku de 3-0 aan, maar de spits draalt te lang. Uiteindelijk mag Hazard het proberen, maar zijn schot belandt met een rare capriool tegen de deklat.
 48. 55' Anthony Limbombe heeft tussen de grote jongens wat last van plankenkoorts. Hopelijk is de winger zijn zenuwen vlug de baas.
 49. 55' vervMohammed Al-Sahlawi vervSalman Al-Moasher
 50. 53' Mertens denkt de derde Belgische goal te maken, maar er is gevlagd en gefloten omdat Lukaku in buitenspel echt wel een invloed heeft op de fase.
 51. 52' Het gaat allemaal wat te gemakkelijk. Frank Raes
 52. 51' Er vallen steeds meer gaten in de Saudische afweer. Enkele korte tikken brengen De Bruyne in stelling, Al-Owais moet ingrijpen.
 53. 21:55 Meunier kopt een voorzet over
 54. 49' Belgen blijven baas Limbombe ziet de ruimte voor Lukaku niet en speelt breed en even later cijfert Hazard zich onnodig weg. Twee kansjes verkeken, maar het blijft vlot lopen.
 55. 47' Zoals gebruikelijk wordt er flink gewisseld. Limbombe maakt zijn debuut als vervanger van Carrasco en Vermaelen komt voor Kompany. Al-Owais is de verse doelman bij Saudi-Arabië.
 56. 46' We zijn klaar voor de overbodige tweede helft van een weinig leerrijke match. Prikken de Duivels er nog een paar langs de Saudi's?
 57. 21:49 Start tweede helft
 58. rust Overdonderend goed speelt België niet. Jan Mulder
 59. 21:33 Rust
 60. rust vervHassan Muath vervYasser Al-Shahrani
 61. rust vervFawaz Al-Qarni vervMohammed Al-Owais
 62. rust vervYannick Carrasco vervAnthony Limbombe
 63. rust vervVincent Kompany vervThomas Vermaelen
 64. 45+2' Rust De Rode Duivels hebben geen kind aan Saudi-Arabië. Dankzij een dubbel van Lukaku gaan we rusten met een duidelijke en logische 2-0.
 65. 21:31 Lukaku zet enkele spelers in de wind met een leuke dribbel
 66. 21:30 Schot van Carrasco zoeft over doel
 67. 44' Dan maar Batshuayi in de tweede helft, dan kan die wat vertrouwen opdoen. Peter Vandenbempt
 68. 43' geelMotaz Hawsawi
 69. 43' Lukaku blijft liggen na een stevige schop van Motaz Hawsawi (niet zijn ex-ploegmaat bij Anderlecht). Geel is een terechte straf voor die harde overtreding.
 70. 21:28 Heerlijke actie van Hazard zet Lukaku op weg naar de 2-0
 71. 42' Yannick Carrasco lijkt in China al wat van zijn scherpte verloren te hebben. Hij vuurt nog eens een schot af, maar mist het kader.
 72. 21:25
 73. 21:24 Hazard speelt de tegenaanval niet goed uit
 74. 39' Daar is-ie! Hazard plaatst een verschroeiende versnelling en biedt Lukaku de kans aan. De spits laat ze niet liggen en pookt de bal in de verste hoek voor 2-0. Doelpunt nummer 33 in interland nummer 66 voor Romelu. doelpuntRomelu Lukaku 2 -0
 75. 38' Wanneer komt die 2-0? Het duivelse meesterschap is meer dan duidelijk, maar er mag stilaan een tweede doelpunt vallen. Lukt dat nog voor de pauze?
 76. 36' Plots splijt een snelle bal de verdediging van de bezoekers helemaal open. Carrasco kiest voor een eigen schot en verkwanselt de kans.
 77. 34' Kevin De Bruyne is niet helemaal in zijn sas, maar verstuurt ditmaal wel een lekkere diepe bal. Het gaat jammer genoeg mis bij de aanname van Hazard.
 78. 21:19 Schotje van Witsel en vrije trap van De Bruyne leveren niets op
 79. 33' Als die van Saudi-Arabië diep kunnen spelen, doen ze het wel. Alleen ontbreekt de zuiverheid. Eddy Snelders
 80. 31' Een foute aflegger van Lukaku rolt toch nog tot bij Witsel. Diens afgeweken schot botst recht in de armen van doelman Al-Qarni.
 81. 30' Drukte in het centrum Als je een beetje druk op de man in balbezit zet, verliezen ze bij Saudi-Arabië snel het overzicht. Door de overbevolking in de as kunnen de Rode Duivels niet meteen profiteren.
 82. 21:14
 83. 27' Eden Hazard kennen ze natuurlijk overal. De Saudi's verliezen de dribbelkont van Chelsea nooit uit het oog en werken hem geregeld tegen het natte gras.
 84. 26' We zijn in een rommelige fase aanbeland met vier balverliezen binnen de tien seconden. Veel zullen we van deze wedstrijd niet opsteken.
 85. 21:09 Doelman Al-Qarni houdt Lukaku van de 2-0
 86. 23' Linksachter Al-Harbi waant zich even Al-Owairan wanneer hij diep op Belgisch grondgebied mag doordringen. Zijn schot strandt op de hiel van Kompany.
 87. 21' Lukaku op Al-Qarni Hazard lepelt de bal heerlijk naar Lukaku, maar de onervaren Al-Qarni duikt moedig in de voeten van de spits van Man United.
 88. 21:06
 89. 20' De Saudi's plooien als een accordeon in elkaar. Frank Raes
 90. 18' Nu zullen we zien of Saudi-Arabië de kwaliteiten heeft om het onze Duivels écht lastig te maken. Voorlopig blijft het bij geïsoleerde prikjes tussen de Belgische druk door.
 91. 21:01 Lukaku plaatst de 1-0 knap in doel
 92. 16' Bij Liverpool komt hij niet meer aan de bak, maar Mignolet blijft een betrouwbare doelman. Hij verlaat zijn rechthoek en ruimt een diepe bal kordaat op.
 93. 20:59
 94. 13' Zakelijke Lukaku Hij blaakt van zelfvertrouwen en dan is hij nauwelijks af te stoppen. Lukaku schermt de bal proper af en steekt hem dan onhoudbaar in het hoekje. Al-Qarni blijft stokstijf staan, 1-0 voor de Belgen! doelpuntRomelu Lukaku 1 -0
 95. 13' Af en toe zorgen de Saudi's met hun typische spichtige en technisch verfijnde voetbal voor enkele problemen bij de Rode Duivels.
 96. 20:57 Mignolet moet goed plat op een schot van Al Muwallad
 97. 20:57
 98. 20:55 Carrasco laat het openingsdoelpunt liggen
 99. 10' Toch maar uitkijken! Rechtsachter Muath besluit om mee op te schuiven en ramt de bal loeihard naar de korte benedenhoek. Mignolet heeft er zijn werk mee.
 100. 9' Knik van Kompany Onze Belgen hebben het laken resoluut naar zich toe getrokken. Kompany torent boven zijn mandekker uit en kopt ruim over.
 101. 8' Je kan niet zeggen dat de Saudi's hun voetje terugtrekken in de tackles. Witsel kan uithalen, maar botst op een woest uitgestoken been van een tegenstander.
 102. 20:51 Meteen een dubbele kans voor Mertens
 103. 5' We hebben hier toch al wat te zien gekregen in de eerste minuten. Peter Vandenbempt
 104. 4' Achterin bij de bezoekers staan ze slap op hun benen. Lukaku opent gevat op Carrasco, die jammer genoeg zwakjes afwerkt.
 105. 3' Twee keer Mertens! De eerste minuut is al vergeten wanneer Mertens een hoekschop tegen de vuisten van Al-Qarni verlengt. Ook de herneming van de Napolitaan vliegt op de doelman.
 106. 2' De Saudi's komen ferm uit de hoek en dwingen meteen twee hoekschoppen af. Een doelrijpe kans komt er echter niet meteen van.
 107. 1' Aftrap Ze zijn eraan begonnen in het Koning Boudewijnstadion. Maken onze Rode Duivels korte metten met Saudi-Arabië, of zorgen de bezoekers voor een pijnlijke verrassing?
 108. 20:45 Start eerste helft
 109. 20:44 Voor wie nog mocht twijfelen: een overzicht van de goals van Romelu Lukaku
 110. 20:36 Martinez: "We hebben veel spelers die iets aan de ploeg kunnen toevoegen"
 111. 20:29 Ik hoop dat de Rode Duivels een statement maken: "Dít kunnen wij." Dat verwacht iedereen hier vanavond toch. Geert De Vlieger
 112. 20:28 Demarez: "Saudi-Arabië is een soort examen voor sommige spelers"
 113. 20:26 De Belgen houden het in deze interlandbreak op één enkele match, maar Saudi-Arabië heeft al een partij achter de rug. In Marbella speelde het 1-1 gelijk tegen Oekraïne, het doelpunt kwam van de voet van Fahad Al-Muwallad.
 114. 20:21 De shirtjesindustrie draait weer op volle toeren.
 115. 20:16 Vertonghen op 99 Jan Vertonghen verovert straks zijn 99e cap en wordt dus zonder ongelukken binnenkort de eerste Belg die de mijlpaal van 100 interlands haalt. Daar lachen ze in Saudi-Arabië eens smakelijk mee. Osama Hawsawi zit aan 132 stuks en is daarmee pas zevende op de lijst van zijn land. De legendarische en wat gekke doelman Al-Deayea klokte af op 178.
 116. 20:08 Opstelling Saudi-Arabië Het is geen schande als u amper een naam kent in de opstelling van de Saudi's. Aanvoerder Hawsawi speelde twee matchen voor Anderlecht, maar voor de rest zijn dit nobele onbekenden. De meesten spelen dik betaald in eigen land, op Al-Dossari en Al-Muwallad na. Door een akkoord tussen de Saudische bond en de Spaanse liga zijn die twee op uitwisseling bij Villarreal en Levante.
 117. 20:06
 118. 19:54 De gouden tijden van het Saudische voetbal liggen al eventjes achter ons. In de jaren rond de eeuwwisseling plaatste het land zich vier keer op rij voor het WK en werd het drie keer Aziatisch kampioen, maar daarna volgde een periode in de wildernis. Met de kwalificatie voor Rusland lijkt het weer de goede kant op te gaan met de Valken.
 119. 19:43 Dit is een dag om informatie te vergaren voor de definitieve beslissing Roberto Martinez wil knopen beginnen doorhakken
 120. 19:29 Typeploeg bij de Belgen Geen verrassingen in de basiself van de Rode Duivels: Mignolet staat in doel, met daarvoor Alderweireld, Kompany en Vertonghen. Meunier en Carrasco staan op de flanken. Op het middenveld delen De Bruyne en Witsel de lakens uit. Hazard en Mertens spelen in steun van diepe spits Lukaku.
 121. 19:28
 122. 17:30 Naar welke muziek luisteren de Rode Duivels? Hazard doodleuk: "Damso"
 123. 17:30 Anthony Limbombe rapt voor de Rode Duivels
 124. 17:30 Het trauma van 1994: Saudi slalomt de Rode Duivels op een hoopje
 125. 11:04 Live op alle Sporza-kanalen De enige oefenwedstrijd die de Belgen in deze periode spelen, kunt u live volgen op Sporza. De match is live op Eén met commentaar van Frank Raes. De tv-uitzending wordt ook gestreamd op deze pagina, waar we de match ook live met tekst volgen. U kunt ook naar Sporza op Radio 1 luisteren, waar Peter Vandenbempt en Eddy Snelders commentaar geven.
 126. 06:28 KBVB verwacht geen verkeershinder Vandaag wordt er in Brussel gewaarschuwd voor verkeershinder door een actie van de taxichauffeurs. De KBVB denkt dat de hinder zich vooral in de voormiddag zal situeren. Fans die van de ring komen, zullen geen problemen hebben om het stadion te bereiken, luidt het. De metro rijdt bovendien normaal.
 127. 06:27 Ticketverkoop nog tot 14u Wie nog zin heeft in een avondje voetbal, kan nog tot 14u terecht op de website van de bond. Daar kun je nog online tickets kopen.
 128. 06:26 22.000 tickets verkocht De KBVB heeft de avond voor de wedstrijd 22.000 tickets aan de man gebracht, ongeveer de helft van de beschikbare zitjes in het Boudewijnstadion. De bond wijt de magere opkomst aan het feit dat de match op een weekdag plaatsvindt. Bovendien is Saudi-Arabië geen ronkende naam.
 129. 20:34 Onze bedoeling is om de bal te hebben en hoog te storen. We hebben een tactisch systeem waarmee we tegen alle tegenstanders spelen. We hebben daarvoor de wapens. We willen steeds verbeteren. België is sterk en we zitten in een WK-voorbereiding, dus moeten we zien hoe sterk we staan. Het is een topland, hun spelers zitten allemaal in topcompetities. Wij daarentegen hebben niet veel spelers die bekend zijn in Europa en net dat kan voor ons een voordeel zijn. Juan Antonio Pizzi (bondscoach Saudi-Arabië)
 130. 20:27 Bondscoach Saudi-Arabië: "België is wereldklasse"
 131. 20:26 Hazard: "Willen fans plezieren tegen Saudi-Arabië"
 132. 19:50
 133. 18:41 Nainggolan en Dembélé ontbreken Radja Nainggolan en Mousa Dembélé waren niet te bespeuren vandaag op training. Nainggolan ontbrak wegens persoonlijke redenen, Dembélé bleef in de gym. Beide spelers zouden wel kunnen spelen. "Met uitzondering van Thibaut Courtois en Jordan Lukaku, die beiden zijn teruggekeerd naar hun club, is iedereen fit en speelklaar", zeg Roberto Martinez. Marouane Fellaini trainde maandag een eerste keer met de groep en is ook beschikbaar.
 134. 15:12 Vertonghen: "Het was een zware training"
 135. 15:04 Batshuayi: "Ik voel heel veel vertrouwen van Martinez"
 136. 12:21 Rode Duivels poseren in geel truitje (met en zonder zonnebril)
 137. 11:40 Lokeren-keeper traint mee De Rode Duivels trainen zaterdagvoormiddag in Tubeke in de voorbereiding op de oefenmatch van dinsdag tegen Saudi-Arabië. Omdat Thibaut Courtois er nog altijd niet bij is, mocht Lokeren-doelman Ortwin De Wolf meetrainen met de grote jongens. De Wolf was in Tubeke aanwezig omdat hij opgeroepen is voor de beloften.
 138. 11:40
 139. 19:04
 140. 18:21 Jordan Lukaku is out Jordan Lukaku is zich gewoon even komen melden vrijdag. De 23-jarige flankverdediger sukkelt met een peesblessure en keert terug naar Lazio om te revalideren.
 141. 18:07 Courtois, Vermaelen en Fellaini trainen individueel Roberto Martinez besprak de fysieke toestand van zijn groep voor de open training in Tubeke vanavond. Thibaut Courtois, Thomas Vermaelen en Marouane Fellaini werkten nog individueel. "Courtois reageerde de voorbije dagen goed op zijn behandeling. Net als Vermaelen. We kregen van Barça alle info en bekijken het dag per dag. We zijn wel niet zeker of ze speelklaar raken."
 142. 20:43 Boyata hoopt op speelminuten tegen Saudi-Arabië
 143. 18:08 Martinez: "Het deed me pijn toen België Spanje uitschakelde op het WK 1986"
 144. 18:08 Boyata: "Als de coach me nodig heeft sta ik klaar"
 145. 17:30 Ik weet niet wat ik moet doen om me te bewijzen bij Martinez. Ik moet gewoon mijn topvorm tonen op de training en eventueel in de match, denk ik. Het klopt dat ik sinds mijn debuut weinig speelde voor de Duivels, maar dat komt omdat ik ook lange tijd weinig gespeeld heb bij mijn ploeg. Dedryck Boyata
 146. 17:30 Aanvoerder Saudi-Arabië speelde 2 matchen voor Anderlecht
 147. 17:30 Martinez voelt zich niet bedreigd door Preud'homme: "We zien wel na WK"
 148. 17:29 Kevin De Bruyne blaast nog even uit onder de zon
 149. 17:29 Bondscoach: "Na 7 jaar Engeland weet ik dat vermoeidheid nu toeslaat"
 150. 17:25 Martinez roept Nainggolan, Limbombe en Dendoncker op
 151. 17:24 3e interland tegen Saudi-Arabië Het wordt dinsdag de 3e ontmoeting tussen België en Saudi-Arabië. Die uit 1994 is wellicht het bekendst. Toen werd België op het WK in de VS opgerold door Al Owairan. In 2006 speelden beide landen voor het laatst tegen elkaar. Toen won België de oefeninterland, in Sittard (Ned), met 2-1.
 152. 17:22 Vooraf
 153. Opstelling Saudi-Arabië Fawaz Al-Qarni, Hassan Muath, Motaz Hawsawi, Omar Hawsawi, Mansoor Al-Harbi, Taisir Al-Jassim, Abdullah Otayf, Housain Al-Mogahwi, Fahad Al-Muwallad, Mohammed Al-Sahlawi, Salem Al-Dossari
 154. Opstelling België Simon Mignolet, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Eden Hazard
opstelling
België
12 Simon Mignolet
2 Toby Alderweireld
4 Vincent Kompany
5 Jan Vertonghen
15 Thomas Meunier
6 Axel Witsel
7 Kevin De Bruyne
21 Yannick Carrasco
14 Dries Mertens
9 Romelu Lukaku
10 Eden Hazard
wisselspelers
3 Thomas Vermaelen
26 Anthony Limbombe
18 Radja Nainggolan
22 Michy Batshuayi
11 Kevin Mirallas
19 Mousa Dembélé
1 Matz Sels
8 Marouane Fellaini
13 Koen Casteels
16 Thorgan Hazard
17 Divock Origi
20 Youri Tielemans
23 Laurent Ciman
24 Dedryck Boyata
25 Leander Dendoncker
trainer
Roberto Martínez
Saudi-Arabië
22 Fawaz Al-Qarni
12 Hassan Muath
25 Motaz Hawsawi
5 Omar Hawsawi
2 Mansoor Al-Harbi
17 Taisir Al-Jassim
14 Abdullah Otayf
16 Housain Al-Mogahwi
19 Fahad Al-Muwallad
10 Mohammed Al-Sahlawi
18 Salem Al-Dossari
wisselspelers
21 Mohammed Al-Owais
13 Yasser Al-Shahrani
15 Salman Al-Moasher
8 Yahya Al-Shehri
6 Abdullah Al-Khaibari
4 Mohammed Jahfali
1 Waleed Abdullah
3 Osama Hawsawi
9 Abdulfattah Asiri
11 Abdulmalek Al-Khaibri
20 Mohamed Al-Kwikbi
23 Mohannad Assiri
26 Ibrahim Ghaleb
27 Mohamed Kanno
28 Saeed Al Mowalad
trainer
Juan Antonio Pizzi