Refresh


home : Tennis : Roland Garros vrouwen : Eerste ronde


Flipkens haalt slagenarsenaal boven om Maria te vloeren op Roland Garros

Kirsten Flipkens moest stevig zwoegen om het in twee sets af te ronden.

ma 28/05/2018 - 17:43 Kirsten Flipkens staat in de tweede ronde van Roland Garros. In de eerste set zag het er even benard uit, maar onze landgenote vloerde de Duitse Tatjana Maria met gevarieerd tennis in twee sets.

Tatjana Maria (DUI) 0
61
4
Kirsten Flipkens (BEL) 2
77
6

einde

De WTA-ranking loog niet. Kirsten Flipkens (WTA 65) kreeg het niet cadeau van de één plaats hoger gerangschikte Tatjana Maria. De Duitse ging meteen door de opslag van onze landgenote, maar Flipkens vuurde terug.

Bij 6-5 en een break voorsprong voor Maria zag het er even benard uit voor Flipkens, maar ze kon ook nu weer de rug rechten. In de tiebreak loonde het harde werk van de Belgische: 7-1.

Ook in de tweede set bleek de aanpak van Flipkens efficiënter dan het statische tennis van Maria. Met gevarieerd tennis, dropshots en veel tussenkomsten aan het net kon ze een break afdwingen en ook vasthouden. Het afmaken bleek moeilijk, maar na 6 matchpunten was het raak.

In de tweede ronde botst Flipkens op de Russin Daria Kasatkina. Het wordt de tweede confrontatie, Flipkens verloor de eerste keer in Sint-Petersburg in 3 sets.

Flipkens: "Bij 3-3 voelde het alsof ik vijf uur op de baan stond"

"Het was "amai"", opende Kirsten Flipkens. "Ik voelde dat ik niet gerecupereerd was van de voorbije weken en wist meteen dat het zware wedstrijd zou worden."

"Maria gaf geen cadeaus, dus ik moet werken voor elk punt. Bij 3-3 voelde het alsof ik al 5 uur op de baan stond. Ik was meteen vermoeid, maar ben blij dat ik me erdoor heb kunnen knokken."

"Ik heb domme fouten gemaakt. Als ik had verloren, was het omdat ik niet fris genoeg was. Ik ben rustig gebleven en heb mijn energie in de punten gestoken. Ik ben heel tevreden."

Wedstrijdverloop

 1. 17:00 Einde
 2. S1-46' Flipkens haalt het Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Flipkens schrijft de eerste set op haar naam. Het zag er even benard uit bij 6-5, maar met agressief tennis en enkele geslaagde tussenkomsten aan het net trekt Flipkens aan het langste eind.
 3. S1-40' Tiebreak Flipkens grijpt haar kans en sleep nog een tiebreak uit de brand.
 4. S1-35' Gevaarlijke break Kirsten Flipkens laat zich bij 5-5 vangen. Ze slaat de bal in het net en zo kan Maria serveren voor de eerste set. Kan ze dit nog rechtzetten?
 5. S1-9' Tatjana Maria slaat terug. Ze profiteert van de kleine foutjes van Flipkens, controleert vanaf de baseline en hangt de bordes in evenwicht: 3-3.
 6. S1-1' Flipkens herstelt foutje snel In een felbevochten openingsspelletje moet Flipkens meteen haar opslag uit handen geven. Maar onze landgenote recht snel de rug en wint met offensief tennis drie spelletjes op een rij.
 7. 16:13 Eerste set
 8. 12:35 Twee duiven vallen Kirsten Flipkens lastig
 9. 07:53 De duiven Roland en Garros "Ik heb de banen van Roland Garros zondag al kunnen voelen. Twee duiven hebben mijn training proberen te onderbreken. Ik weet niet wat het was. Ik heb bijna 1 duif geraakt. Gelukkig net niet, want ik ben een grote dierenvriend. De Roland en de Garros waren goed bezig", lacht Flipkens.
 10. 07:52 Flipkens: "Overwinning tegen Bertens heeft me veel vertrouwen gegeven"
 11. 07:49 "Maria is een gevaarlijke opponente. Ze heeft een beetje dezelfde stijl als ik en speelt graag op gravel. Ik moet punt per punt spelen en probeer er alles uit te halen wat er inzit", zegt Flipkens.
 12. 07:48 Ik heb een goeie voorbereiding gehad. Ik heb 5 toernooien na elkaar gespeeld en afgesloten met een goeie week in Nürnberg. Ik heb heel veel vertrouwen geput uit mijn overwinning tegen Kiki Bertens, een echt gravelbeest. Ik ben een beetje vermoeid, maar dat is een luxeprobleem. Kirsten Flipkens
 13. 07:45 Live op alle Sporza-kanalen U kunt de wedstrijd live bekijken op Sporza en de livestream van sporza.be. De updates van Dirk Gerlo kunt u geregeld horen op Radio 1.
 14. 07:39 Flipkens treft Duitse Kirsten Flipkens komt vandaag in actie in ronde 1 van Roland Garros. Onze landgenote (WTA-69) neemt het op tegen de 30-jarige Duitse Tatjana Maria (WTA-64). De match op court 9 is de derde vanaf 11u, na een mannen- en een vrouwenmatch.
 15. 07:38 vooraf
 16. Kirsten Flipkens
spelers

Tatjana Maria

Kirsten Flipkens

Kirsten Flipkens

geboortedatum: 10/01/1986
geboorteplaats: Geel (Bel)
lengte: 1,65 m
gewicht: 55 kg
slag: rechtshandig, dubbelhandige backhand
prof sinds: 2003