Refresh


home : Tennis : WTA-Indian Wells : Derde ronde


Venus Williams stopt comeback van zus Serena in 3e ronde Indian Wells

Voor Serena was het haar eerste toernooi in 14 maanden.

di 13/03/2018 - 06:53 Het flink gemediatiseerde duel tussen de zussen Williams in Indian Wells heeft Venus in haar voordeel beslecht. De oudste (37) klopte de 1 jaar jongere Serena met 6-4, 6-3. Die laatste speelde haar eerste toernooi in 14 maanden, in september werd ze voor het eerst moeder.

Venus Williams (VS-8) 2
6
6
Serena Williams (VS) 0
3
4

einde

Serena Williams was voor ze een zwangerschapspauze inlaste de absolute nummer 1 van de wereld. Maar ze is duidelijk en volledig verstaanbaar nog niet helemaal terug op niveau.

Serena, die met een wildcard deelnam omdat ze geen ranking meer heeft, had niet echt iets in te brengen tegen haar zus, de nummer 8 van de wereld.

Haar opslag draaide niet echt en ze wilde ook iets te graag. Venus had genoeg aan 1 break en 36 minuten om de eerste set binnen te halen met een love game. De 2e set leek een afstraffing te gaan worden, nadat Serena 2 keer haar opslag prijsgegeven had. Haar directe fouten waren niet te tellen.

Ze knokte evenwel terug en zelfs bij 5-2 achter liet ze het nog niet hangen. Ze werkte een matchpunt weg en had zelfs nog een breakpunt voor 5-5. Venus trok evenwel na 1,5 uur haar 12e zege in 29 zusterduels over de streep. Het was 4 duels en van 2014 geleden dat de oudste de jongste nog eens kon kloppen.

Venus: "Serena zal eerder vroeg dan laat weer toernooien winnen"

Venus Williams strooide nadien niets dan lof richting haar zus: "Tegen haar is een wedstrijd nooit voorbij. Ik had het voordeel dat ik al veel meer matchen dan haar gespeeld heb. Wat ze de voorbije dagen toonde, is indrukwekkend. Haar niveau was heel hoog. Ze zal eerder vroeg dan laat weer toernooien beginnen te winnen."

Serena was eveneens blij voor haar zus: "Het is lang geleden dat ze zo goed speelde. Ze maakte niet veel fouten en deed alles goed. Ik denk dat ze mag terugblikken op een erg mooie wedstrijd." In de volgende ronde wacht de Letse Anastasija Sevastova (WTA-20) Venus op.

Tweets over de zussenclash:

Wedstrijdverloop

  1. Serena Williams
  2. Venus Williams
spelers

Venus Williams

Venus Williams

geboortedatum: 17/06/1980
geboorteplaats: Lynwood (VS)
lengte: 1,85 m
gewicht: 72,5 kg
slag: rechtshandig, dubbelhandige backhand
prof sinds: 1994

Serena Williams

Serena Williams

geboortedatum: 26/9/1981
geboorteplaats: Saginaw (VS)
lengte: 1,75m
gewicht: 68 kg
slag: rechtshandig, dubbelhandige backhand
prof sinds: 1995