RefreshSonck: "Misschien schatte Weiler zijn groep beter in dan wij dachten"

In Extra Time ging het ook over Anderlecht.

di 13/02/2018 - 08:37 In Extra Time was Glen De Boeck gisteren de centrale gast. Analisten Wesley Sonck, Jan Mulder en Filip Joos stonden stil bij de opmars van KV Kortrijk, maar ook de "crisis" bij Anderlecht kwam ter sprake. "Anderlecht heeft spelers nodig. En geen middelmatige", trok Mulder aan de alarmbel.

Vraagjes aan Glen De Boeck:

 • Is de ontgoocheling om de gemiste bekerfinale al verteerd? JA
 • Geniet je van van de complimenten die KV Kortrijk te beurt vallen? JA
 • Moet KVK goed voetballen om punten te pakken? JA
 • Was je blij dat Jelle Van Damme zaterdag op de bank zat? JA
 • Zou Teddy Chevalier basisspeler zijn bij Club Brugge? NEE
 • Heb je getwijfeld aan je trainerscarrière? NEE
 • Begrijp je dat je nog nooit een G5-ploeg getraind hebt? JA
 • Bij Beerschot ben je ingegaan tegen je eigen bestuur. Zou je dat nu nog doen? NEE
 • Ben je verbaasd over de financiële perikelen van Anderlecht? JA
 • Is Leander Dendoncker een centrale verdediger? JA
 • Heeft iemand je ooit al steviger geknuffeld dan Teddy Chevalier? JA

Mulder: "Dubbele premies KVO-spelers is erover"

Marc Coucke beloofde de spelers van KV Oostende een dubbele winstpremie bij een overwinning tegen Anderlecht. "Dat vond ik vreemd", zegt Jan Mulder. "Maar ik snap dat ergens wel. Hij wil zo objectief mogelijk zijn en blijven. Hij is voorzitter van KVO en probeert ons duidelijk te maken dat hij nog altijd van Oostende is."

"Daarvoor hoef je geen dubbele premie uit te schrijven. Dat vond ik erover. Het is heel goed bedoeld en ik vertrouw hem helemaal, maar dit zijn signalen van de kramp waarin Anderlecht en Marc leven. Ik zou zeggen tegen Marc: ontspan!"

Sonck: "Mousa Dembélé is een genot om naar te kijken"

Mousa Dembélé speelde een geweldige stadsderby tegen Arsenal. Dat viel ook Wesley Sonck op. "Mousa Dembélé was opnieuw “outstanding” tegen Arsenal. Vroeger speelde hij offensiever en verwachtte iedereen acties en doelpunten van hem. Mousa heeft nu een positie op het veld gevonden waar hij alles wat hij heeft tentoon kan spreiden."

"Hij is heel moeilijk van de bal te zetten, dat weten we. Het is simpel hoe hij mensen dribbelt en hij is enorm balvast. Dembélé is een genot om naar te kijken. Het lijkt allemaal heel gemakkelijk. Mousa is onwaarschijnlijk. Iedereen wil zo iemand in zijn ploeg. Als je aan 100 spelers vraagt wie de beste speler is waarmee ze ooit hebben samengespeeld, dan denk ik dat zijn naam veel zal vallen."

Joos: "Je rijdt weer naar Luik met het gevoel dat je iets gaat zien"

Standard kroop tegen Moeskroen door het oog van de naald. Filip Joos ziet beterschap bij de Luikenaren. "Standard scoorde 9 keer niet in deze competitie. Na Nieuwjaar zijn ze opnieuw beginnen te scoren. Standard is opnieuw een plezier om naar te kijken dankzij Mehdi Carcela."

"Hij heeft lef en durft. Het is een van de allermooiste voetballers op onze velden en ik ben zeer blij dat hij terug is. Hij heeft een ploeg nodig die durft aan te vallen. Hij is tenger, maar toch heel sterk. Je rijdt weer naar Luik met het gevoel dat je iets gaat zien. Ik zet Standard nog niet in Play-off I. Ze hebben nog een moeilijk programma, maar normaal moeten ze erbij zijn."

Wesley Sonck treedt Joos bij: "Intrinsiek is Carcela de beste speler van België."

De Boeck: "Bijna alles wat in de knie van Rougeaux zit is stuk"

Lucas Rougeaux scheurde in de bekerwedstrijd tegen Racing Genk zijn voorste kruisbanden af en is waarschijnlijk ongeveer een jaar uit. "Ik had het heel moeilijk toen ik dat nieuws moest overbrengen aan mijn spelersgroep", zegt KVK-trainer Glen De Boeck.

"Ik ben samen met hem bij de dokter in Antwerpen geweest. Hij is nu vertrokken naar Lyon voor een tweede opinie en dan zal hij zo snel mogelijk geopereerd worden. Die jongen zat veel in de tribune bij de vorige trainer. Ik heb er een rechtsachter van gemaakt en hij heeft heel hard gewerkt. Rougeaux is één van de spelers die het meeste progressie gemaakt hebben sinds ik er ben. Bijna alles wat in de knie zit, is stuk. Dat is ongelooflijk jammer."

De Boeck: "Je moet je spelers geen excuses geven"

Het veld in Kortrijk ligt er op dit moment niet al te best bij. Glen De Boeck wil dat niet als een excuus gebruiken. "Hoe meer je erover praat, hoe meer excuses je je spelers geeft. Zo simpel is het. Het veld is voor de twee ploegen hetzelfde. Ga er aanstaan en probeer te voetballen. De bal zal misschien wel eens wegspringen, maar zo is het. Hoe meer excuses je geeft aan een voetballer, hoe meer hij die zal gebruiken."

"Het veld is slecht, maar je kunt er nu niets aan veranderen.Blijkbaar is er vorig seizoen een verkeerde keuze gemaakt in graszaad, waardoor de wortels in de breedte zijn gegroeid in plaats van in de diepte. Hoe meer energie je steekt in de dingen waar je geen vat op hebt, hoe moeilijker het wordt. Als ik in de week constant loop te sakkeren over het veld, dan gaan mijn spelers daar ook mee aan de slag."

De Boeck: "Zal niet zomaar mijn krabbel onder nieuw contract zetten"

Hoe zit het met de contractverlenging van Glen De Boeck bij KV Kortrijk? "Ik weet niet hoe het verder gaat. Ik heb getekend tot het einde van het seizoen. De gesprekken zullen wel komen. Ik heb mij te houden aan de afspraken die zijn gemaakt en dat is KVK in eerste klasse houden. Dat is de missie en dat is mathematisch zeker nu. Voor de rest neem ik geen initiatief. Dat moet van de club komen."

"Het zal van de onderhandelingen afhangen of ik blijf. Er zijn zaken die ik anders wil. Dat weten ze. Ik heb het meegemaakt in Beveren en Moeskroen. De intentie was daar ook, tot puntje bij paaltje kwam en ik niets meer te zeggen had. Die fout wil ik niet meer maken, want dan lig ik binnen de drie maanden opnieuw buiten. Dan zeggen ze dat het de schuld van de trainer is. Dat werkt niet."

"We moeten morgen praten over een aantal zaken die structureel moeten veranderen, maar dat weten ze binnen de club ook wel. Ik zal niet meer dezelfde fout maken door zomaar mijn krabbel te zetten en het bestuur te laten doen."

De Boeck: "Frank Raes "misbruikt" video van KVK TV"

KV Kortrijk trok als enige ploeg uit de Jupiler Pro League niet op winterstage naar het buitenland. Er werd voor een teambuilding aan de kust gekozen. "Je treedt als speler uit je comfortzone", zegt Wesley Sonck. "Dat is leuk. Je leert elkaar kennen op andere manieren."

Ook Glen De Boeck was fan. "Maar ik heb daar ook iets uit geleerd: film dat nooit meer, want dat wordt toch altijd maar gebruikt. Je doet dat voor KVK TV en dat is goed voor de club, maar dan wordt dat door de VRT en Frank Raes “misbruikt”. Heeft dat impact en nut? Ja, maar niet als het te pas en te onpas gebruikt wordt."

Mulder: "Hoe is het mogelijk dat Anderlecht Hanni heeft verkocht?"

Anderlecht speelde opnieuw niet goed tegen KV Oostende. Dat zag ook Wesley Sonck. "Er was weinig beweging er werd veel breed gespeeld. De simpelste zaken mislukten. Als je 15 jaar geleden naar Anderlecht trok, ging je met angst naar daar. Tegenwoordig denk ik dat iedereen graag tegen dit Anderlecht speelt."

Dat vindt ook Jan Mulder. "Er is een gebrek aan klasse en kwaliteit. Hoe is het mogelijk dat Anderlecht Sofiane Hanni heeft verkocht? Anderlecht heeft spelers nodig en geen middelmatige. Vroeger keek je op naar wie bij Anderlecht speelde, nu niet meer."

"We vonden allemaal dat René Weiler geen trainer voor Anderlecht was. Misschien wordt het tijd om meer terug naar zijn stijl te gaan", vult Filip Joos aan.

"Misschien heeft hij zijn groep wel beter ingeschat dan wij allemaal dachten", concludeert Sonck.

De keek op de week van Filip Joos:

De volledige uitzending van Extra Time:

Extra Time op vrtnu.be

U kunt de volledige uitzending van Extra Time ook bekijken op vrtnu.be. Klik hier en u komt meteen op de uitzending van gisteren terecht.


Sporza zit in het nieuw

29/05 Driewerf hoera, want Sporza zit vanaf vandaag in een nieuw kleedje. Niet alleen onze kleuren en ons logo hebben een opwaardering gekregen, ook de site en de app zien er vanaf nu anders uit. Ontdek alle nieuwigheden. lees meer

Stug Tunesië (WK-tegenstander van België) houdt Portugal in bedwang

28/05 Europees kampioen Portugal is niet verder geraakt dan 2-2 tegen Tunesië. In de oefeninterland konden de Portugezen wel niet rekenen op Ronaldo. lees meer

Mertens raakt op toerental, maar regen houdt haar tegen

28/05 Elise Mertens (WTA-16) leek net op dreef in een beklijvend duel tegen Varvara Lepchenko (WTA-92), maar de regen strooit roet in het eten van het Belgische reekshoofd. lees meer

Buffel (37) speelt volgend seizoen niet meer voor Racing Genk

28/05 Racing Genk heeft het contract van Thomas Buffel niet verlengd. "We deden Thomas het voorstel om bij de sportieve werking betrokken te blijven." lees meer

Frankrijk opent oefencampagne met 2-0-zege tegen Ierland

28/05 In 4 efficiënte minuten heeft Frankrijk Ierland van de mat geveegd in een oefeninterland. De match werd verstoord door overvloedige regen. lees meer

Meer sportnieuws

Sporza zit in het nieuw

29/05 Driewerf hoera, want Sporza zit vanaf vandaag in een nieuw kleedje. Niet alleen onze kleuren en ons logo hebben een opwaardering gekregen, ook de site en de app zien er vanaf nu anders uit. Ontdek alle nieuwigheden. lees meer

Frankrijk opent oefencampagne met 2-0-zege tegen Ierland

28/05 In 4 efficiënte minuten heeft Frankrijk Ierland van de mat geveegd in een oefeninterland. De match werd verstoord door overvloedige regen. lees meer

Stug Tunesië (WK-tegenstander van België) houdt Portugal in bedwang

28/05 Europees kampioen Portugal is niet verder geraakt dan 2-2 tegen Tunesië. In de oefeninterland konden de Portugezen wel niet rekenen op Ronaldo. lees meer

Oostende, Antwerp en Charleroi in halve finales, Aalstar dwingt 3e duel af

28/05 In de play-offs van het basketbal zijn al 3 halvefinalisten bekend: Oostende, Antwerp en Charleroi. Voor het laatste ticket strijden Aalstar en Bergen woensdag. lees meer

Fabinho ruilt Monaco voor Liverpool: "Ben klaar om titels te pakken"

28/05 Liverpool heeft zijn eerste zomertransfer te pakken. De verliezende Champions League-finalist haalt Fabinho weg bij Monaco. lees meer

Balotelli scoort meteen voor Squadra Azzurra na 4 jaar afwezigheid

28/05 Italië heeft Saudi-Arabië in een oefeninterland geklopt met 2-1. Verloren zoon Mario Balotelli bedankte bondscoach Mancini en opende de score. lees meer

Sevilla haalt de coach van Gerona binnen

28/05 De Spanjaard Pablo Machin is de nieuwe coach van Sevilla. Machin loodste Gerona vorig jaar naar de Primera Division, waar de club dit seizoen 10e eindigde. lees meer

Mertens raakt op toerental, maar regen houdt haar tegen

28/05 Elise Mertens (WTA-16) leek net op dreef in een beklijvend duel tegen Varvara Lepchenko (WTA-92), maar de regen strooit roet in het eten van het Belgische reekshoofd. lees meer

Buffel (37) speelt volgend seizoen niet meer voor Racing Genk

28/05 Racing Genk heeft het contract van Thomas Buffel niet verlengd. "We deden Thomas het voorstel om bij de sportieve werking betrokken te blijven." lees meer

Froome: "Ik ben elke dag getest in de Giro, voor en na de koers"

28/05 Giro-winnaar Chris Froome vindt niet dat zijn eindzege in vraag gesteld moet worden. "Ik weet dat ik niets misdaan heb." lees meer

Wellens: "Wil nu vooral top zijn op het WK en in Lombardije"

28/05 Tim Wellens (Lotto-Soudal) bouwt in Monaco op naar het 2e deel van zijn seizoen. "Na het BK trek ik naar Innsbruck om het WK-parcours te verkennen." lees meer

Flipkens haalt slagenarsenaal boven om Maria te vloeren op Roland Garros

28/05 Kirsten Flipkens staat in de tweede ronde van Roland Garros. In de eerste set zag het er even benard uit, maar onze landgenote vloerde de Duitse Tatjana Maria in twee sets. lees meer

"Lucky loser" gokt, rijdt 8 uur naar Roland Garros en wint eerste partij

28/05 Marco Trungelliti is aan een mooi verhaal begonnen op Roland Garros. Hij reed 8 uur van Barcelona naar Parijs, wist pas een halfuur voor aanvang dat hij mocht spelen en klopte meteen Bernard Tomic. lees meer

Stralende gezichten op training, enkel Vermaelen en Lukaku's zijn niet fit

28/05 De Rode Duivels beginnen aan week 2 van hun voorbereiding op de Wereldbeker 2018. Volg alle nieuwtjes in de aanloop naar de oefengalop tegen Portugal in dit artikel. lees meer

Roma trekt beloftevolle Coric aan: "Een van de opkomende talenten"

28/05 De Kroaat Ante Coric mag vanaf volgend seizoen het mooie weer maken bij AS Roma. De middenvelder zette zijn krabbel onder een contract voor 5 seizoenen. lees meer

Bemelmans: "Heb 24 uur op een rollercoaster van emoties gezeten"

28/05 "Lucky loser" Ruben Bemelmans zat de voorbije dagen op "een rollercoaster van emoties". Hij werd zaterdag alsnog opgevist voor de hoofdtabel van Roland Garros. lees meer

Martinez: "Oefeninterlands dienen niet om te experimenteren"

28/05 Bondscoach Roberto Martinez is een week aan de slag met zijn ruime voorselectie voor het WK in Rusland. "Maar ik heb nog geen 23 definitieve namen in mijn hoofd." lees meer

Wawrinka nog steeds niet op dreef: uitgeschakeld in 1e ronde in Parijs

28/05 Stan Wawrinka is bijna een jaar na zijn knieoperatie nog steeds op zoek naar zijn goede vorm. De Zwitser, vorig jaar nog finalist op Roland Garros, ligt er in de eerste ronde al uit. lees meer

Tweevoudig Australian Open-winnares Azarenka ligt eruit

28/05 Viktoria Azarenka zal Roland Garros ook dit jaar niet op haar erelijst zetten. In de eerste ronde verloor ze in Parijs van de Wit-Russin Katerina Siniakova. lees meer

Messi sluit carrière wellicht niet af bij Barça: "Wil voor Old Boys spelen"

28/05 Het heeft er alle schijn van dat Lionel Messi in zijn loopbaan voor meer dan één club zal spelen. De Argentijn wil ooit graag voor zijn moederclub Newell's Old Boys uitkomen. lees meer