RefreshSonck: "Misschien schatte Weiler zijn groep beter in dan wij dachten"

In Extra Time ging het ook over Anderlecht.

di 13/02/2018 - 08:37 In Extra Time was Glen De Boeck gisteren de centrale gast. Analisten Wesley Sonck, Jan Mulder en Filip Joos stonden stil bij de opmars van KV Kortrijk, maar ook de "crisis" bij Anderlecht kwam ter sprake. "Anderlecht heeft spelers nodig. En geen middelmatige", trok Mulder aan de alarmbel.

Vraagjes aan Glen De Boeck:

 • Is de ontgoocheling om de gemiste bekerfinale al verteerd? JA
 • Geniet je van van de complimenten die KV Kortrijk te beurt vallen? JA
 • Moet KVK goed voetballen om punten te pakken? JA
 • Was je blij dat Jelle Van Damme zaterdag op de bank zat? JA
 • Zou Teddy Chevalier basisspeler zijn bij Club Brugge? NEE
 • Heb je getwijfeld aan je trainerscarrière? NEE
 • Begrijp je dat je nog nooit een G5-ploeg getraind hebt? JA
 • Bij Beerschot ben je ingegaan tegen je eigen bestuur. Zou je dat nu nog doen? NEE
 • Ben je verbaasd over de financiële perikelen van Anderlecht? JA
 • Is Leander Dendoncker een centrale verdediger? JA
 • Heeft iemand je ooit al steviger geknuffeld dan Teddy Chevalier? JA

Mulder: "Dubbele premies KVO-spelers is erover"

Marc Coucke beloofde de spelers van KV Oostende een dubbele winstpremie bij een overwinning tegen Anderlecht. "Dat vond ik vreemd", zegt Jan Mulder. "Maar ik snap dat ergens wel. Hij wil zo objectief mogelijk zijn en blijven. Hij is voorzitter van KVO en probeert ons duidelijk te maken dat hij nog altijd van Oostende is."

"Daarvoor hoef je geen dubbele premie uit te schrijven. Dat vond ik erover. Het is heel goed bedoeld en ik vertrouw hem helemaal, maar dit zijn signalen van de kramp waarin Anderlecht en Marc leven. Ik zou zeggen tegen Marc: ontspan!"

Sonck: "Mousa Dembélé is een genot om naar te kijken"

Mousa Dembélé speelde een geweldige stadsderby tegen Arsenal. Dat viel ook Wesley Sonck op. "Mousa Dembélé was opnieuw “outstanding” tegen Arsenal. Vroeger speelde hij offensiever en verwachtte iedereen acties en doelpunten van hem. Mousa heeft nu een positie op het veld gevonden waar hij alles wat hij heeft tentoon kan spreiden."

"Hij is heel moeilijk van de bal te zetten, dat weten we. Het is simpel hoe hij mensen dribbelt en hij is enorm balvast. Dembélé is een genot om naar te kijken. Het lijkt allemaal heel gemakkelijk. Mousa is onwaarschijnlijk. Iedereen wil zo iemand in zijn ploeg. Als je aan 100 spelers vraagt wie de beste speler is waarmee ze ooit hebben samengespeeld, dan denk ik dat zijn naam veel zal vallen."

Joos: "Je rijdt weer naar Luik met het gevoel dat je iets gaat zien"

Standard kroop tegen Moeskroen door het oog van de naald. Filip Joos ziet beterschap bij de Luikenaren. "Standard scoorde 9 keer niet in deze competitie. Na Nieuwjaar zijn ze opnieuw beginnen te scoren. Standard is opnieuw een plezier om naar te kijken dankzij Mehdi Carcela."

"Hij heeft lef en durft. Het is een van de allermooiste voetballers op onze velden en ik ben zeer blij dat hij terug is. Hij heeft een ploeg nodig die durft aan te vallen. Hij is tenger, maar toch heel sterk. Je rijdt weer naar Luik met het gevoel dat je iets gaat zien. Ik zet Standard nog niet in Play-off I. Ze hebben nog een moeilijk programma, maar normaal moeten ze erbij zijn."

Wesley Sonck treedt Joos bij: "Intrinsiek is Carcela de beste speler van België."

De Boeck: "Bijna alles wat in de knie van Rougeaux zit is stuk"

Lucas Rougeaux scheurde in de bekerwedstrijd tegen Racing Genk zijn voorste kruisbanden af en is waarschijnlijk ongeveer een jaar uit. "Ik had het heel moeilijk toen ik dat nieuws moest overbrengen aan mijn spelersgroep", zegt KVK-trainer Glen De Boeck.

"Ik ben samen met hem bij de dokter in Antwerpen geweest. Hij is nu vertrokken naar Lyon voor een tweede opinie en dan zal hij zo snel mogelijk geopereerd worden. Die jongen zat veel in de tribune bij de vorige trainer. Ik heb er een rechtsachter van gemaakt en hij heeft heel hard gewerkt. Rougeaux is één van de spelers die het meeste progressie gemaakt hebben sinds ik er ben. Bijna alles wat in de knie zit, is stuk. Dat is ongelooflijk jammer."

De Boeck: "Je moet je spelers geen excuses geven"

Het veld in Kortrijk ligt er op dit moment niet al te best bij. Glen De Boeck wil dat niet als een excuus gebruiken. "Hoe meer je erover praat, hoe meer excuses je je spelers geeft. Zo simpel is het. Het veld is voor de twee ploegen hetzelfde. Ga er aanstaan en probeer te voetballen. De bal zal misschien wel eens wegspringen, maar zo is het. Hoe meer excuses je geeft aan een voetballer, hoe meer hij die zal gebruiken."

"Het veld is slecht, maar je kunt er nu niets aan veranderen.Blijkbaar is er vorig seizoen een verkeerde keuze gemaakt in graszaad, waardoor de wortels in de breedte zijn gegroeid in plaats van in de diepte. Hoe meer energie je steekt in de dingen waar je geen vat op hebt, hoe moeilijker het wordt. Als ik in de week constant loop te sakkeren over het veld, dan gaan mijn spelers daar ook mee aan de slag."

De Boeck: "Zal niet zomaar mijn krabbel onder nieuw contract zetten"

Hoe zit het met de contractverlenging van Glen De Boeck bij KV Kortrijk? "Ik weet niet hoe het verder gaat. Ik heb getekend tot het einde van het seizoen. De gesprekken zullen wel komen. Ik heb mij te houden aan de afspraken die zijn gemaakt en dat is KVK in eerste klasse houden. Dat is de missie en dat is mathematisch zeker nu. Voor de rest neem ik geen initiatief. Dat moet van de club komen."

"Het zal van de onderhandelingen afhangen of ik blijf. Er zijn zaken die ik anders wil. Dat weten ze. Ik heb het meegemaakt in Beveren en Moeskroen. De intentie was daar ook, tot puntje bij paaltje kwam en ik niets meer te zeggen had. Die fout wil ik niet meer maken, want dan lig ik binnen de drie maanden opnieuw buiten. Dan zeggen ze dat het de schuld van de trainer is. Dat werkt niet."

"We moeten morgen praten over een aantal zaken die structureel moeten veranderen, maar dat weten ze binnen de club ook wel. Ik zal niet meer dezelfde fout maken door zomaar mijn krabbel te zetten en het bestuur te laten doen."

De Boeck: "Frank Raes "misbruikt" video van KVK TV"

KV Kortrijk trok als enige ploeg uit de Jupiler Pro League niet op winterstage naar het buitenland. Er werd voor een teambuilding aan de kust gekozen. "Je treedt als speler uit je comfortzone", zegt Wesley Sonck. "Dat is leuk. Je leert elkaar kennen op andere manieren."

Ook Glen De Boeck was fan. "Maar ik heb daar ook iets uit geleerd: film dat nooit meer, want dat wordt toch altijd maar gebruikt. Je doet dat voor KVK TV en dat is goed voor de club, maar dan wordt dat door de VRT en Frank Raes “misbruikt”. Heeft dat impact en nut? Ja, maar niet als het te pas en te onpas gebruikt wordt."

Mulder: "Hoe is het mogelijk dat Anderlecht Hanni heeft verkocht?"

Anderlecht speelde opnieuw niet goed tegen KV Oostende. Dat zag ook Wesley Sonck. "Er was weinig beweging er werd veel breed gespeeld. De simpelste zaken mislukten. Als je 15 jaar geleden naar Anderlecht trok, ging je met angst naar daar. Tegenwoordig denk ik dat iedereen graag tegen dit Anderlecht speelt."

Dat vindt ook Jan Mulder. "Er is een gebrek aan klasse en kwaliteit. Hoe is het mogelijk dat Anderlecht Sofiane Hanni heeft verkocht? Anderlecht heeft spelers nodig en geen middelmatige. Vroeger keek je op naar wie bij Anderlecht speelde, nu niet meer."

"We vonden allemaal dat René Weiler geen trainer voor Anderlecht was. Misschien wordt het tijd om meer terug naar zijn stijl te gaan", vult Filip Joos aan.

"Misschien heeft hij zijn groep wel beter ingeschat dan wij allemaal dachten", concludeert Sonck.

De keek op de week van Filip Joos:

De volledige uitzending van Extra Time:

Extra Time op vrtnu.be

U kunt de volledige uitzending van Extra Time ook bekijken op vrtnu.be. Klik hier en u komt meteen op de uitzending van gisteren terecht.


Play-off I wenkt voor RC Genk en is verder weg voor Antwerp

23/02 Racing Genk heeft zijn stekje in de top 6 weer wat verstevigd. In een rechtstreeks duel tussen twee PO I-concurrenten klopte Genk een potig Antwerp met 4-0. lees meer

Liveblog Winterspelen: snowboarden, skiën en aftellen naar Swings

00:26 Vannacht is het al snowboarden en alpineskiën wat de klok slaat in PyeongChang. Net na de middag schaatst Bart Swings voor een olympische medaille. lees meer

Belgian Lions geven zege uit handen tegen Bosnië-Herzegovina

23/02 Het Belgische basketbalteam heeft ook zijn derde WK-kwalificatiewedstrijd verloren. In Sarajevo gingen de Belgian Lions kopje-onder in de slotminuten. lees meer

24 februari: de medailledromen van Swings en Ledecka

23/02 Heeft de voorlaatste dag van de Winterspelen toch nog een medaille in petto voor België? Wij kijken in elk geval uit naar de massastart met Bart Swings. lees meer

Geel lintje kan Guardiola een sanctie opleveren

23/02 Pep Guardiola wordt op het matje geroepen door de Engelse voetbalbond FA. Met een geel lintje spreekt de Spaanse City-coach zich regelmatig uit over de Catalaanse kwestie. lees meer

Meer sportnieuws

Liveblog Winterspelen: snowboarden, skiën en aftellen naar Swings

00:26 Vannacht is het al snowboarden en alpineskiën wat de klok slaat in PyeongChang. Net na de middag schaatst Bart Swings voor een olympische medaille. lees meer

Frankrijk boekt eerste zege, Italië blijft met lege handen achter

23/02 In 2016 en 2017 schreef Engeland het zeslandentoernooi op zijn palmares. In 2016 won het al zijn matchen, vorig jaar verloor het 1 keer. Volg hier hoe het toernooi nu verloopt. lees meer

Play-off I wenkt voor RC Genk en is verder weg voor Antwerp

23/02 Racing Genk heeft zijn stekje in de top 6 weer wat verstevigd. In een rechtstreeks duel tussen twee PO I-concurrenten klopte Genk een potig Antwerp met 4-0. lees meer

Belgian Lions geven zege uit handen tegen Bosnië-Herzegovina

23/02 Het Belgische basketbalteam heeft ook zijn derde WK-kwalificatiewedstrijd verloren. In Sarajevo gingen de Belgian Lions kopje-onder in de slotminuten. lees meer

24 februari: de medailledromen van Swings en Ledecka

23/02 Heeft de voorlaatste dag van de Winterspelen toch nog een medaille in petto voor België? Wij kijken in elk geval uit naar de massastart met Bart Swings. lees meer

Geel lintje kan Guardiola een sanctie opleveren

23/02 Pep Guardiola wordt op het matje geroepen door de Engelse voetbalbond FA. Met een geel lintje spreekt de Spaanse City-coach zich regelmatig uit over de Catalaanse kwestie. lees meer

Van Uytvanck wipt nu ook het tweede reekshoofd in Boedapest

23/02 Alison Van Uytvanck (WTA-80) is op dreef op het WTA-toernooi van Boedapest. In de Hongaarse hoofdstad stoot onze landgenote door naar de halve finales. lees meer

Charline Van Snick pakt brons in Grand Slam Düsseldorf

23/02 Judoka Charline Van Snick heeft op de grandslamcompetitie in Düsseldorf brons veroverd. In de kamp voor de derde plaats van de -52 kg gaf haar opponente geblesseerd verstek. lees meer

Gilbert over Quick-Step: "Denk dat iedereen op gelijke voet start"

23/02 Quick-Step Floors beschikt over zeer veel ijzers voor de Omloop Het Nieuwsblad. Zullen alle neuzen in dezelfde richting staan? lees meer

Wat was er van de Winterspelen? Beleef de 15e dag nog eens opnieuw

23/02 Het einde van de Winterspelen is in zicht, maar Nederland heeft weer een gouden medaille beet. En in het ijshockey haalde Duitsland de finale ten koste van Canada. lees meer

"Topfavoriet? Greg, maar ik heb de deelnemerslijst nog niet bekeken"

23/02 De Omloop Het Nieuwsblad staat voor de deur. Zaterdag wordt het Vlaamse wielervoorjaar in Gent op gang geschoten. Ontdek hier alle nieuwtjes uit het peloton. lees meer

Kim, Kim, Kim, Kim, Kim (en Kim) laten Koreanen kraaien van plezier

23/02 Geen snelle skiester, geen coole snowboarder of een stoere schaatser. Neen, vijf curlingspeelsters uit Zuid-Korea zijn de hype van PyeongChang. lees meer

Vanhaezebrouck: "Geen respect voor jongeren? Niemand stelt er zoveel op als ik"

23/02 Na een 3 op 15 kan Anderlecht zich zondag thuis tegen Moeskroen geen nieuwe misstap veroorloven. "Een overwinning boeken, dat is nu het belangrijkste." lees meer

Must be Belgium: racismezaak over Mpoku wordt procedurekwestie

23/02 Club Brugge moest zich vandaag verdedigen voor oerwoudgeluiden van de Brugse supporters richting Paul-José Mpoku (Standard). Over de grond van de zaak werd evenwel niet gerept. lees meer

Van Avermaet: "Al die interviews kotsbeu, tijd om te antwoorden met de benen"

23/02 Greg Van Avermaet verdedigt morgen zijn titel in de Omloop Het Nieuwsblad. Een ander parcours, een andere wedstrijd: "Doortrekken op de Taaienberg was vroeger genoeg voor de schifting." lees meer

Geen strafvermindering: Sa Pinto en Mpoku spelen schorsing niet kwijt

23/02 De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft de straffen tegen Standard-coach Ricardo Sa Pinto en Standard-middenvelder Paul-José Mpoku bevestigd. lees meer

Villarreal ontslaat Semedo, die beschuldigd wordt van poging tot doodslag

23/02 Villarreal heeft Ruben Semedo voorlopig geschorst. De Portugese verdediger werd dinsdag gearresteerd voor zijn aandeel in een ontvoeringszaak. lees meer

Kwartfinales zijn het eindstation voor qualifier Bonaventure in Boedapest

23/02 Ysaline Bonaventure (WTA-154) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales op het WTA-toernooi van Boedapest. Mona Barthel (WTA-74) was in 2 sets te sterk. lees meer

Wout van Aert: "Verwacht niet te veel van mij"

23/02 Wout van Aert (23) begint morgen echt aan zijn wegcampagne. De wereldkampioen veldrijden blijft aan de vooravond van de Omloop Het Nieuwsblad voorzichtig. lees meer

Detry verliest terrein in Qatar, Colsaerts rukt op

23/02 Thomas Detry en Nicolas Colsaerts komen dit weekend in actie in Doha, waar ze de Qatar Masters afwerken. Volg hun prestaties op deze pagina. lees meer